Undici Ore 07

Undici Ore numeri sette

Je hebt de zevende editie van Undici Ore voor je. Dat betekent één ding: tijd voor Italiaanse gadgets, mooie reizen door en in Italië en uiteraard alles over goede koffie. Want wat je ook doet, waar je ook bent … voor koffie is het altijd het juiste moment: Verder lees je over Bauke Mollema en hoe hij zijn tijd in het Trek-Segafredo wielerteam tot nu toe ervaart en dat wij van Segafredo niet alleen dol zijn op heerlijke koffie, maar ook de kwaliteit van de Tiktak thee waarborgen. Daarom lees je hoe het er op de theeplantages in Sri Lanka aan toe gaat en hoe de blaadjes uiteindelijk in een kopje belanden. Een hartelijke groet, namens het volledige Segafredo team, Guido van As General Manager

1. Undici Ore .07

Je hebt de zevende editie van Undici Ore voor je. Dat betekent één ding: tijd voor Italiaanse gadgets, mooie reizen door en in Italië en uiteraard alles over goede koffie. Want wat je ook doet, waar je ook bent … voor koffie is het altijd het juiste moment:

2. Sardinië

Er zijn een paar plekken op de wereld – de zogenaamde ‘Blue Zones’– waar de zon altijd schijnt, het water het hele jaar door (b)lauw is en waar je met gemak honderd kunt worden. Sardinië is zo’n plek. De mensen die daar wonen hebben naar eigen zeggen een fijn, vitaal en gezond leven: een vakantie op zo’n plek doet dus wonderen! Als je er bent, dan snap je waarom.

3. Op de koffie bij

Waar je ook bent … er is altijd wel een plek in de buurt waar je Segafredo koffie kunt drinken. Ben je een keer in de buurt van het mooiste kloosterdorp van Nederland, Steyl? Of in het pittoreske Baarle Nassau of Venlo? Bezoek dan vooral eens een van onderstaande adressen.

4. BUON APPETITO!

Eén van de toppers op de menukaart van Piatto is ‘Polpo brasato con sambuca e polenta’. Oftewel: gestoofde en gebakken octopus afgeblust met sambuca en pesto, met gegrilde polenta en spinazie. Een gerecht waar gasten van Piatto nog lang over na praten…

5. Segafredo Organic

NIEUW: Segafredo Organic Trots presenteren wij onze biologische Italiaanse Caffè, een ervaring als nooit tevoren!

6. Watertuin

Heb je zin in de klassieke Franse keuken, verfijnde Japanse sushi of houd je meer van Mediterraan? Bij de vijf vestigingen van familiebedrijf en restaurant Watertuin vind je het allemaal. De keten is gespecialiseerd in het bieden van all-in live cooking met verschillende keukens onder één dak. Christine To, afdeling marketing, vertelt over hun succesvolle all-in live cooking concept.

7. Bauke Mollema

Afgelopen november bezocht Trek-Segafredo renner Bauke Mollema (30) de Segafredo branderij in Groningen. Directeur Guido van As en productieleider Erik Poelstra namen de wielrenner mee door het hele koffiebrandproces: van het sorteren van de bonen, het branden ervan, de kwaliteitscontroles tot en met het proeven! Tijd voor een goed gesprek.

8. KoffieSpecial – Bounty Latte

Latte macchiato met een tropisch tintje! Kokossiroop, besprenkelt met geraspte kokos en chocoladesaus.

9. Get the Style

Of je nu vaart in een zeilboot, gehuurde boot, roeiboot of opblaasboot… natúúrlijk ga jij perfect op in de maritieme omgeving met je kleding en accessoires. Is je garderobe nog niet helemaal navy blue en waterproof? Misschien heb je dan iets aan de volgende tips.

10. Pon Dealer Groep

Als belangrijke speler in de autobranche zet Pon Dealer Groep alles op alles om mensen – en vooral hun auto’s – mobiel te (onder) houden. Binnen het bedrijf werken zij met een top 10 van regels als het gaat om klanttevredenheid. Bieb Hoekstra, marketing- en communicatiemanager, vertelt ons dat in ieder geval één van die regels te maken heeft met het aanbieden van goede koffie.

11. Barista Training – de terugblik

Zelf een stevige espresso of een overheerlijke cappuccino maken? Dat kan in één van de Segafredo Barista trainingen. Onze ervaren barista’s Jean Max en John laten je de kunst van het Italiaans koffie maken graag zien. Zo ook afgelopen april met een enthousiaste groep winnaars van de Segafredo winactie.

12. Tiktak – Sri Lanka

Tiktak thee. Het smaakt lekker. Het ruikt lekker. Het voelt lekker. Maar waar komt het vandaan? Arnoud Francken van Axxent (leverancier van Tiktak thee) en Guido van As (directeur Tiktak Segafredo) gingen samen naar de theeplantages in Sri Lanka om het hele proces van blaadje tot theezakje te bekijken.

13. Made in Sardinia

GranSardegna is een gespecialiseerde internetwinkel met delicatessen en producten die zij rechtstreeks vanuit Sardinië importeren. Daarbij maken ze gebruik van de regionale ondernemers die producten maken van uitstekende kwaliteit met respect voor zijn omgeving en tradities.