Bauke Mollema

Boekenwurm, papa en topwielrenner in één!

Afgelopen november bezocht Trek-Segafredo renner Bauke Mollema (30) de Segafredo branderij in Groningen. Directeur Guido van As en productieleider Erik Poelstra namen de wielrenner mee door het hele koffiebrandproces: van het  sorteren van de bonen, het branden ervan, de kwaliteitscontroles tot en met het proeven! Tijd voor een goed gesprek.

Bauke, was wielrennen altijd een jongensdroom van je?

“Zeker! Ik fietste elke dag twaalf kilometer van en naar school en maakte er een sport van om die afstand steeds sneller af te leggen, zo is mijn liefde voor het fietsen ontstaan. In 2007 startte ik bij de Rabobankploeg en een jaar later fietste ik als prof. Hierdoor deed ik binnen de kortste keren mee aan schitterende evenementen en wedstrijden over de hele wereld: alles bij elkaar absoluut een jongensdroom die uit is gekomen.”

 

‘Met de ploeg doen we wel eens een ‘koffierondje’: rustige uurtje fietsen met onderweg tijd voor een bakkie!’

Hoe bevalt het je bij Trek-Segafredo?

“Ik heb het al twee jaar goed naar m’n zin en kijk uit naar wat de komende twee jaar nog gaat brengen. De combinatie van Trek en Segafredo is wat mij betreft een goeie: Segafredo heeft de ploeg vooral in de breedte versterkt, met het geven van een financiële boost en een goede dosis cafeïne (al drink ik zelf geen koffie). Trek draagt zorg voor de perfecte fietsomstandigheden door het continu houden van fietsmetingen. Zaken als stijfheid, gewicht en aerodynamica van de fietsen staan daarbij voorop. Zelf let ik ook veel op mijn materiaal, maar het echte sleutelen laat ik uiteraard over aan onze mechanica.”

Weet je al welke grote wedstrijden je gaat rijden?

“We zijn nog aan het kijken waar de focus op zal komen te liggen, maar de Giro D’Italia die start op Sardinië ga ik zeker doen.” (red. Ondertussen is bekend geworden dat Bauke als kopman aan de start van de Giro zal verschijnen en hij ook de Tour de France zal gaan rijden.)

Durf je al naar de toekomst te kijken? Is er een leven na wielrennen?

“De meeste renners hebben hun top ergens tussen hun 30e en 35e, dus ik begin pas net op stoom te komen. Natuurlijk heb ik weleens nagedacht over wat ik na het wielrennen wil doen. Zo zie ik mezelf bijvoorbeeld niet als ploegleider – dan ben ik nóg steeds weg van huis – maar dat het iets binnen de sportwereld (in het algemeen) is, dat denk ik wel …”

EVEN OVER BAUKE …

 • Bauke en Segafredo komen allebei uut Grunn.
 • Voor zijn wielercarriere volgde Bauke een tijd de studie Economie & Management.
 • Als Bauke niet op zijn fiets zit dan zorgt hij voor zijn kinderen Julien en Thomas.
 • Hij begon relatief laat met wielrennen, maar zijn talent om heel hard te fietsen (vooral de berg op) maakt hem nu tot een van de toppers in het internationale circuit.
 • Bauke heeft zijn eigen toertocht voor fans en wielerliefhebbers.
5e editie Bauke Mollema Tocht 6 augustus 2017
 • De tocht is geschikt voor beginnende en ervaren fietsliefhebbers.
 • Je kunt kiezen uit 65, 110 en 165 kilometer. Alle afstanden vertrekken vanuit de stad Groningen.
 • De tocht gaat door het schitterende landschap van Noord-Groningen en een deel van Friesland en zijn door Bauke zelf gekozen. Hij fiets zelf ook mee, dus misschien kom je hem nog wel tegen!
Lees meer over de tocht op www.baukemollematocht.nl
‘Trek-Segafredo wielrentenue tot mooiste van het jaar verkozen!’
– Cyclingnews –

WIL JIJ EEN ORIGINEEL TREK-SEGAFREDO TENUE WINNEN?

 • Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief
 • Geef je kledingmaat door
 • Maak kans op het felbegeerde roodzwarte tenue!
Met de nieuwsbrief blijf je op de hoogte van actuele aanbiedingen, leuke acties en ontvang je leuke weetjes over koffie en thee in je inbox.

Vul het formulier in hieronder in om je aan te melden voor de actie en nieuwsbrief.