Made in
Sardinia

PANE CARASAU Flinterdun brood

Zo dun als een velletje bladmuziek en zo knapperig als chips. Dit traditionele brood staat daarom ook wel bekend als ‘La carta musica’. Het dubbelgebakken brood – dat vroeger veel door herders werd gegeten – ontbreekt op geen enkele Italiaanse tafel bij de maaltijd, bij verschillende pesto’s of bij de borrel.

FREGOLA SARDA Gedroogde pasta

De Sardijnse fregola – ook wel bekend als fregula of freula – is een variant van de Arabische couscous. Het is een gedroogde pasta die op Sardinië volgens de klassieke methode van pasta maken geproduceerd
wordt. Na het drogen van het deeg wordt het in ovens geroosterd. Traditioneel gebruik je fregola in bouillon of gekookt met kokkels of bereid met Sardijnse schapenkaas. Het is moeilijk een restaurant te vinden op Sardinië waar ze geen Fregola serveren.

BOTTARGA Delicatesse van Sardinië

In het brakke water van de lagunes van Sardinië komt de ‘Bottarga di muggine’ voor – de kuit van de harder (vis). Deze kaviaarachtige specialiteit heeft een delicate vissmaak die je op verschillende manieren kunt eten: als antipasto in dunne plakjes met olijfolie en wat citroen, met pane carasau en olijfolie of lekker op een pizza.

NOGA-TORRONE Mierzoete lekkernij

Op Sardinië heeft elk dorp z’n eigen ‘Dolci’, zoete lekkernijen. Een goed voorbeeld is noga, ook wel torrone genoemd. Het hart van de nogaproductie op Sardinië is Tonara. De noga die hier gemaakt wordt is van zuivere Sardijnse honing, lokale noten zoals amandelen, walnoten of hazelnoten en eiwit. Toevoegingen zoals zetmeel, suiker of smaakstoffen vind je niet in deze noga. Een zuiver natuurproduct dat heerlijk past bij je espresso!

MIRTO Likeur van bessen

In menig Sardijnse keuken maakt men zelf deze heerlijke likeur, van blauwpaarse bessen van de mirtestruik. Je vindt deze struik veel in het wild op het eiland. Mirto heeft een kruidige smaak, geur en textuur en is het ideale digestief na een mediterrane maaltijd. Mirto laat zich het beste heel koud drinken (circa 2 graden) en het liefst uit een glaasje dat bevroren uit de vriezer komt.

Schrijf je in voor de Segafredo nieuwsbrief en maak kans op een van de 10 pakketten met Sardijnse lekkernijen van GranSardegna t.w.v. € 50,-

GranSardegna is een gespecialiseerde internetwinkel met delicatessen en producten die zij rechtstreeks vanuit Sardinië importeren. Daarbij maken ze gebruik van de regionale ondernemers die producten maken van uitstekende kwaliteit met respect voor zijn omgeving en tradities.