Restaurant Piatto
Hip en Happening

In hartje Utrecht vind je het strak ingerichte, Italiaans georiënteerde restaurant Piatto. Trotse eigenaren Rens van Buuren en zijn vrouw Natalie van der Grinten serveren allerhande kleine Italiaanse gerechtjes voor een vaste prijs: het concept slaat aan en zit in een stijgende lijn.

Vanwaar de voorliefde voor Italiaans (koken)?

Rens: “Als jongen van vijftien bezorgde ik pizza’s maar of het daar nu mee begonnen is … Ik volgde de hotelschool en heb veel ervaring opgedaan in verschillende functies bij verschillende (Italiaanse) horecagelegenheden. Inmiddels had ik Natalie leren kennen en hebben we samen een jaar in Italië gewoond. Daar is de Italiaanse leefstijl ons écht in het bloed gaan zitten. Eenmaal terug in Nederland begon het te kriebelen om voor mezelf te beginnen en gelukkig had Natalie – de creatieveling van ons twee én uit een ondernemend gezin – dezelfde droom.”

Hoe is Piatto tot stand gekomen?

Natalie: “Dat was een vliegende start. Vorig jaar stopte Pronto Pronto, het restaurant waar Rens toen de chefkok was. We kregen de kans die zaak over de te nemen maar kozen een iets andere route. We hebben toen een bedrijfsplan geschreven en zijn op zoek gegaan naar een mooie locatie. Die  hebben we gevonden. Met ons plan in de hand startten we een crowdfunding campagne. Wat er toen gebeurde was té gek: we hadden binnen vier en half uur de complete financiering rond.” 

Wat staat er bij Piatto op de kaart?

Rens: “Ons concept bestaat uit kleine gerechtjes. Dat leent zich heel goed voor deze locatie: we zitten recht tegenover Tivoli Vredenburg. Mensen die naar een concert gaan, komen bijtijds en willen vroeg weer weg. Ze kiezen of ze willen beginnen met een antipasti, of voor twee kleine gerechten, of ze bestellen alles in een keer. We serveren onder andere meestal vier verschillende soorten pasta. Pizza staat bij ons niet op de kaart maar wel een heel bijzondere ‘omgekeerde’ vitello tonato.”

‘We hebben bewust gekozen voor Segafredo Zanetti en een traditionele espressomachine. Dat past bij Piatto! Het personeel is goed getraind door Sales Barista Nick van Wessem en onze gasten verwachten ook eigenlijk niet anders’

Welke rol speelt Segafredo (koffie) in Piatto?

Natalie: “We zijn geen koffiezaak maar een Italiaans restaurant, en daar hoort natuurlijk goede Italiaanse koffie bij, dus Segafredo. De samenwerking met hen vinden wij top. En we stralen het ook graag uit, bijvoorbeeld met de herkenbare Segafredo parasol op het terras! Op onze menukaart staat een speciale Piatto koffie (met iets lekkers erbij) en uiteraard hebben wij zelfgemaakte tiramisu waar koffie in zit. De meest verkochte koffie is en blijft bij ons cappuccino.”

Schommels …

en recepten die je lekker mee mag nemen!

De loungehoek achterin het restaurant – inclusief twee handgemaakte schommels – is erg geliefd onder Piatto bezoekers. Het is een ideale plek voor een ontspannen borrel of een zakelijk overleg. De prachtige glazen achterwand is samen met de grote open keuken een echte eyecatcher van de zaak.

Saillant detail: in de zaak hangen regelmatig de heerlijkste recepten die niet meer op de kaart staan, maar die je wel als bezoeker mag afscheuren en meenemen. Kun je het thuis nog eens fijn (na)maken!

 
‘De Italiaanse (kook)stijl past gewoon
‘t beste bij ons’

Restaurant Piatto
Vredenburg 34
3511 BD Utrecht
www.restaurantpiatto.nl