Undici Ore 08

Undici Ore numeri otto

Welkom in de achtste editie van Undici Ore. Een inspirerend magazine speciaal bedoeld voor Italofielen, koffieschenkers en koffiebedenkers en smulpapen eerste klas! Je leest in deze editie dat een wintersportvakantie in Italië méér is dan alleen skiën. We nemen je mee naar de Noord-Italiaanse stad Bologna die mooi én lekker tegelijk is. Verder ontdek je dat Latte Art booming is en krijg je tips hoe je mooiste melkkunstwerken op je koffie kunt maken. We raden je absoluut de volgende plekken aan om te bezoeken, als je binnenkort een keer in de buurt bent van Friesland of Brabant: Nog leuk om te weten: begin van het nieuwe jaar vinden verschillende nieuwe Segafredo producten hun weg naar de Nederlandse supermarkten en introduceren we verschillende mooie innovaties voor de Foodservice.

Een hartelijke groet,
namens het volledige team,

Guido van As
General Manager Tiktak Segafredo Zanetti Nederland BV

1. Bologna

In Bologna kun je nog heerlijk rustig rondslenteren zonder massatoerisme. De hoofdstad van de noordelijk regio Emilia-Romagna is gevuld met een imposant universiteitsgebouw, prachtige kerken en veertig kilometer bogengalerijen, die plaats bieden aan gezellige winkeltjes en culinaire osterias. Perfect voor een dagje Bella Italia!

2. Skien in Italië

Als je voor een wintersportvakantie naar de Alpen of de Dolomieten gaat, dan ga je voor prachtige bergketens en moderne sneeuwfaciliteiten. Maar je wilt óók genieten van culinaire hoogstandjes uit de Italiaanse keuken. Après-ski kom je in Italië niet (veel) tegen. Lekker lang lunchen en uitgebreid dineren gelukkig wel.

3. 2 nieuwe smaken

Speciaal voor de foodservice introduceren we twee nieuwe theesmaken die bijzonder goed passen bij deze tijd van het jaar. Ontdek nu Tiktak Gember en Tiktak Winterthee

4. Capsules

In de eerste maanden van het nieuwe jaar vindt een mooie nieuwe serie koffiecapsules z’n weg naar de Nederlandse supermarkten. Segafredo komt met speciaal ontwikkelde capsules die je ook thuis in je eigen capsule koffiemachine kunt gebruiken. Zo geniet je altijd van je Italiaanse koffie.

5. Biologische italiaanse caffe

Ben jij een bewuste liefhebber van goede en lekkere koffie? Maak dan kennis met Segafredo Selezione Organica, onze eerste biologische koffie in het supermarktschap. Met de voortreffelijke smaak van pure chocolade en een verleidelijk laagje karamelcrème beleef je een unieke koffiesensatie.

6. De Swaen

Met een opvallend jonge brigade – zowel voor als achter de schermen – leidt eigenaar Frans Knaapen al weer elf jaar zijn restaurant in het Brabantse Oisterwijk. “Het mensen naar de zin maken met top kwaliteit eten en drinken. Dat is wat we doen.”

7. Op de koffie bij

Waar je ook bent … er is altijd wel een plek in de buurt waar je Segafredo koffie kunt drinken. Ben je een keer in de buurt van het mooiste kloosterdorp van Nederland, Steyl? Of in het pittoreske Baarle Nassau of Venlo? Bezoek dan vooral eens een van onderstaande adressen.

8. Sponsored by

Segafredo draagt nationaal en internationaal verschillende Italiaanse evenementen en sporters een warm hart toe. De ene keer door middel van sponsoring en reclame. De andere keer door aanwezig te zijn met ‘Segafredo On-Tour’.

9. BUON APPETITO!

Gebakken Sint-Jakobsnootjes met bloemkool en eekhoorntjesbrood

10. Koffie Special

Latte macchiato met een scheutje amaretto en heerlijke American Cookies

11. Tiramisu

Of je ‘m nu maakt met lange vingers, bitterkoekjes of speculaas … tiramisu is pas compleet met koffie. Dit wereldberoemde Italiaanse dessert betekent letterlijk ‘til me op’, wat zoveel zegt als ‘maak me blij’. Dát moet met dit unieke-nergens-te -vinden-recept wel lukken.

12. Het Theehuis Grou

Horecaman in hart en nieren Timo Slump is al vijf jaar de trotse eigenaar van Het Theehuis Grou. Samen met zijn vrouw Marieke maakte hij er van alles mee. Bruiloften, feesten en partijen maar helaas ook een verwoestende brand. Vanuit het tijdelijke, unieke drijvende paviljoen op het water voor het oude pand, knokt hij zich een weg terug en kan hij niet wachten tot de nieuwbouw klaar is.

13. Leva Luxury Machine

Luxe met een hoofdletter L. Dit is niet zomaar een koffiemachine. Dit is dé koffiemachine. Hij heeft een gehard glazen bekisting, geeft tien verschillende kleuren licht en beschikt over de nieuwste van de nieuwste technologie. Dat is nog eens koffie maken!

14. Latte Art

In de Nederlandse horeca zien we vooral de klassieke Latte art. Waarbij de rosetta, de tulp en zwaantjes worden gemaakt door het schenken. Maar ook het zogenaamde etsen, waarbij met hulpmiddelen wordt getekend in het melkschuim en echte schilderijen ontstaan, zien we steeds vaker gebeuren.

15. Made in Italy

De leukste Italiaanse en Italiaans geïnspireerd artikelen die verkrijgbaar zijn in de winkel. Iedere editie een andere selectie!