Klassiek restaurant
met trendy touch

Met een opvallend jonge brigade – zowel voor als achter de schermen – leidt eigenaar Frans Knaapen al weer elf jaar zijn restaurant in het Brabantse Oisterwijk. “Het mensen naar de zin maken met top kwaliteit eten en drinken. Dat is wat we doen.”
Kwaliteit

“We hebben de zaak onlangs een complete metamorfose gegeven waardoor het er nu weer gelikt en gezellig uitziet. Moderne inrichting, een loungecorner en een uitnodigende veranda, waar je zelfs met een beetje regen nog heerlijk terecht kunt” zegt Frans Knaapen. “Een mooi interieur is natuurlijk leuk, maar waar het écht om gaat is kwaliteit. Wij zijn niet zo van de super innovatieve foefjes zoals in Amsterdam, bij ons is het Brabantse gezelligheid en schenken we onze aandacht liever aan perfect eten, met verser dan verse producten.”

Familiebedrijf

“Sinds anderhalf jaar ben ik samen met mijn aanstaande vrouw bij m’n ouders in de zaak gekomen” vertelt Jeroen Knaapen. “Ik heb een klassieke koksopleiding gehad in Koksijde en werkte daarna lange tijd in de top van de Belgische gastronomie bij De Karmeliet in Brugge. Met mijn komst in de zaak zijn we nu echt een familiebedrijf en is het m’n droom dat ik dat ooit voortzet. We werken nu met allemaal jonge mensen – met een gemiddelde leeftijd van 24 jaar – waarmee we ons ‘klassieke karakter’ een beetje van ons af hopen te schudden.”

Geschiedenis

“Veel (oudere) mensen kennen ons restaurant nog van Cas Spijkers” vertelt Frans. “Hij was hier natuurlijk de chefkok en zijn naam valt nog regelmatig. Een naam die je minder vaak hoort maar die minstens zoveel voor De Swaen heeft betekend is Piet Rutten. Voor mij persoonlijk een voorbeeld van hoe je een zaak goed op de kaart zet. Enfin, allemaal lang geleden. Gelukkig hebben we inmiddels onze eigen strepen verdiend.”

Koffie

Frans: “Tijdens een wintersportvakantie in Oostenrijk dronk ik verrassend lekkere koffie. Segafredo. Nu schenken wij de exclusieve Segafredo Maxxi, iets duurder maar erg lekker. En goede apparatuur mag niet ontbreken, daarom hebben wij een gloednieuwe driekops-espressomachine, een Lattiz melkopschuimer en een automatische glazenspoeler. Dat scheelt ons zeker 1,5 uur werk per dag. Met natuurlijk dank aan de goede service van

Ralf Stroeks, onze Segafredo contactpersoon. Wij merken dat onze gasten gemiddeld voor 50% ‘gewone’ koffie drinken en voor de andere helft de ‘speciale’ koffies, zoals cappuccino en lattes.”

'Wij zijn één van de 22 bedrijven die door Gault Millau zijn genomineerd als “veelbelovend” in hun gids.'