Een prachtige plek aan het Pikmeer!
Het Theehuis Grou

Horecaman in hart en nieren Timo Slump is al vijf jaar de trotse eigenaar van Het Theehuis Grou. Samen met zijn vrouw Marieke maakte hij er van alles mee. Bruiloften, feesten en partijen maar helaas ook een verwoestende brand. Vanuit het tijdelijke, unieke drijvende paviljoen op het water voor het oude pand, knokt hij zich een weg terug en kan hij niet wachten tot de nieuwbouw klaar is.

Timo: “Het oorspronkelijke pand met prachtige rieten dak is in 1927 gebouwd door een plaatselijke aannemer op de grond van de kerk. Daarmee werd gehoor gegeven aan de behoefte van de omgeving om een plek te hebben voor het uitreiken van prijzen van de vele zeilwedstrijden die hier werden (en worden) gehouden. Daarvoor was dat er eigenlijk alleen op de Kaag, in Loosdrecht en bij Sneek. Vanwege de mooie locatie aan de kop van het Pikmeer is het Theehuis in Grou in de loop van de jaren uitgegroeid tot een centrum voor heel Friesland. Zelfs heel Nederland. De meeste mensen die hier komen, ontvluchten de drukte van de stad om hier te genieten van rust, ruimte en het water. Na een dagje varen of fietsen kunnen ze lekker neerstrijken met een goede kop koffie en wat lekkers erbij. De vorige eigenaar van Het Theehuis schonk Segafredo en wij hebben – na een grondige ‘keuring’ – besloten dat ook te doen. We zien dat mensen steeds bewuster zijn in hoe ze koffie drinken. Minder suiker, sojamelk of cafeïnevrij. Daar gaan wij in mee, maar vinden ook: koffie moet gewoon lekker zijn. In het nieuwe theehuis komt er vast een afdeling ‘bijzondere koffies’…

Het nieuwe Theehuis krijgt gelukkig weer een rieten dak en er komt veel glas, zink en hout. Ik ben echt enthousiast over de nieuwe indeling. De twee verdiepingen – met beneden een grote open keuken en boven een bar met live-cooking – bieden meer ruimte dan we voorheen hadden. We kunnen er grote groepen kwijt voor feesten en vergaderingen. Zowel boven als beneden komt een (gedeeltelijk overdekt) terras en natuurlijk ook een mooi terras óp het water. We zien Het Theehuis als meer dan een café of restaurant. Het is een ontmoetingsplek. Wij voelen echt de verantwoordelijkheid om mensen zo’n fijne ruimte te bieden waar ze terechtkunnen voor ouderwetse gezelligheid, koffie met gebak, een goede lunch, borrelhapjes of diner. Het belangrijkste is dat we snel weer gewóón kunnen draaien. Ondanks dat ons tijdelijke paviljoen ons mooi de zomer heeft door geholpen en ons leuke reacties heeft opgeleverd, is het toch een beetje behelpen met de opslag 200 meter verderop!”

Theehuis Grou in beeld