Undici Ore 09

De zomer is in aantocht! Deze voorjaarseditie van Undici Ore staat dan ook boordevol inspiratie en ideeën voor een stralend seizoen. Of je nu onderweg bent of op vakantie, of gewoon lekker thuis, met Segafredo ervaar je overal een vleugje van ‘la bella vita’.Ga met ons mee op ontdekkingstocht door Napels : een stad die op het eerste gezicht misschien rauw en chaotisch oogt, maar tegelijk prachtige kerken, paleizen en kunstwerken herbergt. Maar Italiaans genieten kan ook dichter bij huis. Bij Silvester’s in het Limburgse Sittard bijvoorbeeld. Of bij één van de leuke koffieadresjes op pagina 10-11.

Strand of scooter

Wat dacht je van een dagje strand zonder in de file te staan naar de kust? Breng een bezoek aan Groningen en voel het zand tussen je tenen op het stadsstrand bij DOT. Regent het? Stap dan de koepelvormige DOT Dome binnen voor een filmbelevenis in 3D. Trek je er liever op uit? Dan is een Vespa tour op de Veluwe iets voor jou. In Nunspeet huur je zo’n iconische Italiaanse scooter mét picknickmand voor een dagje genieten in de Nederlandse natuur.

Barista di Casa

Als Italië-liefhebber mag je de jubileumeditie van het Italië Evenement natuurlijk niet missen. Op 1, 2 en 3 juni ontdek je in de kasteeltuinen van Haarzuilens het beste wat Italië te bieden heeft. Bovendien gaan we hier op zoek naar de beste thuisbarista van Nederland. Doe mee aan Segafredo’s Barista di Casa en vergaar eeuwige roem (plus een dinercheque voor twee). Kijk snel op pagina 14-15 en op www.baristadicasa.nl. Verder lees je in deze Undici Ore meer over de nieuwe verpakking van vertrouwde Segafredo melanges en maak je kennis met onze Tiktak thee voor de zakelijke gebruiker. Tot slot: Wil je ook op weg naar je vakantiebestemming genieten van je vertrouwde koffie? Bekijk dan zeker de tips op pagina 6-7.

We wensen je een zinderende zomer!

Een hartelijke groet,
Namens het volledige Segafredo team,

Guido van As
General Manager

1. Napels

De schoonheid van Napels ervaar je het beste op het hoogste punt van de stad. We beginnen onze kennismaking daarom boven op de Vomeroheuvel, bij het uitzichtpunt San Martino. Vanaf hier zie je hoe prachtig de stad aan de Golf van Napels ligt, met iets verderop de donkere contouren van de vulkaan Vesuvius.

2. Koffie op vakantie

Velen van ons kunnen ook tijdens de vakantie niet zonder koffie. We nemen koffie mee voor onderweg, drinken het op de camping of volgen de koffiegewoonten in het land van bestemming.

3. Italiaanse genieten in hartje Sittard

Als je binnenkomt bij Silvester’s in het Limburgse Sittard proef je meteen een zuidelijke sfeer. Monique en Silvester Heijligers heten je van harte welkom in hun restaurant, vlakbij het historische centrum.

4. Op de koffie bij

Op zoek naar een leuk restaurant of café? Als je er lekkere koffie drinkt, is dat natuurlijk een extra pluspunt.

5. Proef de zomer

Puur en eenvoudig koken, met eerlijke producten van het seizoen. Dat zijn de uitgangspunten voor chef-kok Silvester Heijligers van restaurant Silvester’s in Sittard. Door te kiezen voor niet al te ingewikkelde bereidingen, laat je de producten in hun waarde en kun je er het allerbeste uithalen.

6. Friesche Vlag

Latte Macchiato’s bestaan voor het grootste gedeelte uit melk. Kies daarom de juiste melk voor in je koffie. Friesche Vlag Latte is samen met barista’s ontwikkeld om in een oogwenk de lekkerste koffies met fluweelzacht en stevig melkschuim te maken. Genieten maar!

7. BARISTA DI CASA

Als Italië-liefhebber mag je de jubileumeditie van het Italië Evenement natuurlijk niet missen. Op 1, 2 en 3 juni ontdek je in de kasteeltuinen van Haarzuilens het beste wat Italië te bieden heeft. Bovendien gaan we hier op zoek naar de beste thuisbarista van Nederland. Doe mee aan Segafredo’s Barista di Casa en vergaar eeuwige roem.

8. Koffie special

Een fluweelzachte combinatie van warme melk, pittige espresso en zoete honing … Mmm!

9. Tiktak thee uitproberen

Koffie en thee zijn de brandstof van iedere organisatie. Ieder uur van de dag, bij elke gelegenheid en op ieder bijzonder moment. Waar koffie jarenlang het meest belangrijke is geweest, vragen jouw gasten en personeel tegenwoordig ook om kwalitatief goede thee van goede herkomst.

10. DOT – Toffe spot in Groningen

DOT, een veelzijdige ontmoetingsplek in het gezellige Ebbingekwartier in Groningen.

11. Ontdek de veluwe op een Vespa!

Ze zijn niet weg te denken uit het straatbeeld in Italië: de iconische Vespa’s die je links en rechts voorbij zoeven. Het is dan ook een ideaal vervoermiddel op warme zomerdagen. De wind door je haren voelen, genieten van de omgeving en je snel verplaatsen om zo veel mogelijk te kunnen zien.

12. Get the style

De dagen zijn weer langer, de zon laat zich zien, kortom: de zomer staat voor de deur! Een nieuw seizoen vraagt om een nieuwe look. En waar kun je je nu beter laten inspireren dan in Italië, met dé modestad Milaan?

13. Nieuwe verpakking, vertrouwde koffie

De Segafredo Selezione Crema is sinds enkele maanden verkrijgbaar in een nieuwe verpakking die past bij de fluweelzachte smaak van deze koffie: klassiek en smaakvol, zoals de koffiedrinker van ons gewend is.

14. Made in Italy

In iedere editie van het Undici Ore zoeken we naar mooie, unieke, bijzondere Italiaanse producten. Soms alleen verkrijgbaar in Italië, maar steeds vaker ook bij Nederlandse webwinkels. Laat je inspireren met deze nieuwe producten.