Koffie op vakantie

Ik ga op vakantie en ik neem mee...

Velen van ons kunnen ook tijdens de vakantie niet zonder koffie. We nemen koffie mee voor onderweg, drinken het op de camping of volgen de koffiegewoonten in het land van bestemming.
In de thermoskan Een echte klassieker: de koffie voor onderweg in de thermoskan. Gezet met het ouderwetse koffieapparaat en dan op de snelweg genieten van dat vertrouwde bakkie van thuis. Die thermoskan is natuurlijk de hele vakantie handig voor dagtripjes. Een alternatief daarop is een trendy koffiebeker to-go, met of zonder isolerende functie.
Bij het tankstation Zelf ook even bijtanken? De kwaliteit van de koffie bij de tank-stations verschilt nogal. Gelukkig is er de laatse jaren een enorme inhaalslag geweest en drink je nu vrijwel bij elk tankstation goede koffie uit een automaat of een mooie espresso van verse bonen.  
In dat leuke koffiebarretje Voert de reis naar Italië? Bezoek dan het lokale koffiebarretje voor je dagelijkse koffieshot. Staand aan de bar drink je een smaakvolle espresso, latte of cappuccino. Neem er een dolce bij en je hebt meteen heerlijk ontbeten. Ook in andere landen zijn er natuurlijk prima koffietentjes, hoewel het soms even zoeken is.
Op de camping Je kunt natuurlijk water koken in een pannetje op je camping gasstel en opgieten. Maar leuker en lekkerder is het om een klassieke percolator te gebruiken, ook wel bekend als mokkapotje. Hiermee pers je onder druk heet water door fijn gemalen koffie. In de special in Unidici Ore 6 op onze website kun je meer lezen over dit klassieke apparaat.
Iets anders Ken je deze al? De Aeropress is volgens steeds meer koffiedrinkers dé methode om snel en simpel een echt goede koffie te zetten. Het principe lijkt een beetje op een cafetière, maar bij de Aeropress gebruik je een papieren filter. Het apparaat is compact en makkelijk schoon te maken: ideaal dus voor als je op vakantie bent. In combinatie met Segafredo Casa een echte topper.  
Gemak dient de mens, zeker op vakantie Of je nu verblijft op een camping, in een vakantiehuis of in een appartement aan het strand. In de meeste verblijven kun je wel een capsule of koffiepad apparaat vinden. De nieuwe Segafredo capsules, per te of Mio Caffè en onze bekende Segafredo Intermezzo koffiepads zijn handig om mee te nemen. Heb je geluk, dan staat er een Segafredo MyEspresso apparaat tot je beschikking.  
IJskoud genieten op het strand In de zinderende zomerhitte heb je waarschijnlijk minder behoefte aan een warme kop koffie. Maar wat dacht je van een verfrissende ijskoffie of frappuccino? Veel hippe strandtenten serveren zo’n ijskoud drankje, waarmee je afkoelt en tegelijk voorziet in je cafeïnebehoefte. Bij verschillende zaken in binnen- en buitenland wordt Segafredo Crema Caffè geserveerd.  
Wat is jouw favoriete koffie voor op vakantie?