ONTDEK DE VELUWE OP EEN VESPA!

Vespatours logo

Italiaanse flair in een Nederlands natuurschoon

Ze zijn niet weg te denken uit het straatbeeld in Italië: de iconische Vespa’s die je links en rechts voorbij zoeven. Het is dan ook een ideaal vervoermiddel op warme zomerdagen. De wind door je haren voelen, genieten van de omgeving en je snel verplaatsen om zo veel mogelijk te kunnen zien. Deze zomer kun je dat gevoel ook dichter bij huis beleven. Bij Veluwe Vespa Tours in Nunspeet huur je zo’n Italiaanse scooter voor een prachtige tocht over de Veluwe.

Ontspannen scooterdag

Albert en Liesbeth van Rijssen zijn de drijvende krachten achter Veluwe Vespa Tours. Zij wonen met hun twee dochters in Nunspeet en werken als aftersales manager en administratief medewerkster. Vorig jaar zijn ze gestart met het verhuren van Vespa scooters voor een ontspannen ag op de Veluwe. Het stel vertelt: “In de zomer van 2016 zijn wij met ons gezin bij een kennis gaan scooter rijden in Rotterdam. We waren meteen enthousiast! Eind dat jaar hoorden we dat die kennis ging stoppen met de verhuur. Wij hebben toen de kans gegrepen om een deel van zijn scooters met alle toebehoren over te nemen en ze zelf te gaan verhuren.”

Italiaanse stijl

Natuurlijk zijn er meer verhuurbedrijven waar je een scooter kunt huren, maar met Vespa’s kun je je echt onderscheiden. Albert en Liesbeth zijn heel blij met de kwaliteit van deze scooters. “Het is een sterk Italiaans merk, dat al jarenlang vertrouwd klinkt. We hebben de Italiaanse stijl ook doorgevoerd in onze huisstijl.” De bedrijfsfilosofie van Veluwe Vespa Tours is helder: gasten een leuke, zorgeloze en ontspannen dag bezorgen, zonder verdere verplichtingen. “Wij verhuren onze Vespa snorscooters bijvoorbeeld aan vriendengroepen, stellen of een gezin”, zegt Albert. “Onze insteek is om kleinschalig te blijven. Zo kunnen we alle aandacht aan onze gasten geven. Na afloop praten we even gezellig na over hun ervaringen van die dag.

Picknick en pizza

Via een geprogrammeerd navigatiesysteem op de scooter kun je bij Veluwe Vespa Tours een keuze maken tussen een hele of een halve dagtour. Maar je kunt er natuurlijk ook zelf op uit gaan. Liesbeth: “Voor onderweg kunnen we een lekkere gevulde picknickmand leveren. En als je wilt, sluit je een onvergetelijke scooterrit af met een zelfgemaakte pizza uit een houtgestookte oven.” Veluwe Vespa Tours werkt hierbij samen met andere lokale ondernemers: Froyo Limburgia verzorgt de picknickmand en de pizza’s bak je bij Frida’s Theetuin (minimale deelname pizzabakken 6 personen). De scooters gaan ongeveer 25 kilometer per uur en zijn makkelijk te berijden. “Je hoeft geen helm op, dus je kunt heerlijk relaxed toeren”, licht Albert toe. “Wij bieden ook regengarantie: wanneer het op de dag van verhuur regent, kun je kosteloos annuleren. En neem je een passagier achterop? Dan rekenen we geen extra kosten. Zo denken we zoveel mogelijk met de gasten mee en maken we het hen zo comfortabel mogelijk, zonder extra kosten.”

Enthousiaste reacties

Albert en Liesbeth kijken met volle tevredenheid terug op het eerste seizoen dat ze gedraaid hebben. Ze hebben hun ‘scooterpark’ dit jaar verder uitgebreid. “De meeste gasten komen enthousiast terug en hebben genoten van de prachtige omgeving, de rit en het ontspannen samenzijn. Wij denken dat we door onze kleinschaligheid en de aandacht voor de gasten net een stukje meerwaarde bieden. Dit blijkt ook wel uit de positieve reacties en de recensies op Facebook en TripAdvisor!”

WIN EEN VESPA TOUR!