Undici Ore 10

Deze najaarseditie van de Undici Ore is er een met een gouden randje. Dit is alweer het tiende magazine waarin we onze passie voor koffie, lekker eten en la bella vita met je delen. We geven je graag een gezonde dosis inspiratie voor dit najaar!

10 keer 10 Italiaanse toppers vind je op pagina 14 en 15. Ontdek onze favorieten op het gebied van wijnen, films, bezienswaardigheden en meer. Hoog op de lijst van de mooiste regio’s in Italië staat Puglia (pagina 4 en 5). Deze prachtige streek in de hak van Italië heeft dan ook veel te bieden: schilderachtige badplaatsen en vissersdorpjes, cultureel erfgoed en heerlijke gerechten.

Uit en thuis genieten

Lekker eten kun je natuurlijk ook in eigen land. Bij één van de restaurants van Fratelli bijvoorbeeld of bij ’t Oelnbret in Drenthe. Daarnaast hebben we weer een aantal leuke adressen geselecteerd waar je terecht kunt voor een kop koffie of een borrel. Blijf je liever thuis? Probeer dan eens ons recept voor een chewy stroopwafel latte.

Kleurige winter

We hebben nog meer tips verzameld voor een aangename én kleurrijke winter. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hippe outfit in felle neontinten? Of trakteer jezelf op een nieuw geurtje of onweerstaanbare chocoladetruffels. Kleurige kostuums en versieringen zie je ook volop tijdens carnaval: hét feest waarmee de Italianen het voorjaar uitbundig verwelkomen. Op pagina 6 en 7 lees je meer over deze traditie, die er wel even anders uitziet dan bij ons. Ten slotte wijzen we je graag op onze nieuwe biologische koffie Selezione organica en de Espresso 1 Plus koffiemachine van Segafredo Coffeesystem voor thuis. Je kunt er zelfs één winnen! Volop ingrediënten dus voor een geslaagd jubileumnummer. Veel plezier met deze tiende Undici Ore. Een hartelijke groet, namens het volledige team, Guido van As General Manager

1. Proef de sfeer van Puglia

In de hak van Italië ligt de regio Apulië, beter bekend als Puglia. Een streek die nog niet ontdekt is door drommen toeristen, maar wel door de Italianen zelf. Zij zijn verrukt over de prachtige stranden, schilderachtige steden en het heerlijke eten. En wij ook!

2. Vier het voorjaar met Carnaval

Eén van de leukste feestjes van het jaar vindt plaats in het voorjaar: Carnaval! In Nederland zwaait Prins Carnaval de scepter en dansen we mee met de dansmariekes, maar Italië heeft heel andere tradities. Waar je ook bent, carnaval is hét feest om eens lekker uit de band te springen.

3. Terugblik op Barista di Casa

Wie maakt de beste espresso en cappuccino? Tijdens het Italië Evenement begin juni gingen negen thuisbarista’s de strijd aan om de titel Barista di Casa 2018. Issam Adra kwam als winnaar uit de bus. Sta jij volgend jaar achter de machine voor de tweede editie van Barista di Casa?

4. Nieuw: Segafredo Selezione Organica

Met de voortreffelijke smaak van pure chocolade en een verleidelijk laagje karamelcrème beleef je een unieke koffiesensatie. Een diversiteit aan subtiele geuren van chocolade en cacao komen samen met smaakaccenten van noten, rood fruit en caramel. Een heerlijke biologische Italiaanse koffie waar je iedere keer bewust van kunt genieten.

5. Italiaans eten bij Fratelli

Het avontuur van Fratelli begint in 1987 met de overname van een Italiaans restaurant in Voorburg door de oudste van vier broers. De naam Fratelli betekent in het nederlands “broers”. Het concept van authentiek lekker Italiaans eten voor een eerlijke prijs slaat aan, zeker in combinatie met de gemoedelijke sfeer.

6. Op de koffie bij

Waar je ook bent, er is altijd wel een leuk café of restaurant in de buurt waar je een lekkere kop Segafredo koffie kunt drinken. We hebben er weer een aantal voor je geselecteerd. Ideale adressen om even op te warmen in de koude wintermaanden.

7. Top 10 van 10

In de tiende editie van Undici Ore hebben wij een top 10 van 10 samengesteld. Laat je inspireren door de favorieten van onze redactie.

8. Win een Espresso 1 Plus koffiemachine

Wil je op elk moment van de dag kunnen genieten van onze koffie? De Espresso 1 Plus koffiemachine maakt van iedereen een thuisbarista. Als lezer van Undici Ore maak je nu kans op deze gloednieuwe Segafredo koffiemachine.

9. Het koffiemoment van Segafredo Team Zuid Nederland

Eens in de twee weken komen de sales barista's van team Zuid Nederland bij elkaar. Op het kantoor in Swalmen nemen ze de lopende zaken door. De rest van de tijd zijn de vier sales barista's vooral onderweg. Alles om het hun klanten naar de zin te maken.

10. Koffiespecial: Chewy stroopwafel latte

Latte macchiato met een scheutje caramel-siroop, een toef slagroom, caramelsaus en chewy stroopwafelkruimels.

11. Cijfers & Zo

Cijfers & Zo. De leukste weetjes over koffie!

12. Restaurant & Lounge ’t Oelnbret

Raymon Boetting begon op zijn 15e als afwasser bij ’t Oelnbret in Dalen. Zo’n 12 jaar, enkele opleidingen en andere omzwervingen later, is hij nu bedrijfsleider en sommelier. Hij vertelt vol enthousiasme over het restaurant, dat gevestigd is in een oude boerderij in het centrum van het Drentse dorp.

13. Get the style: winter 2018/2019

Hoewel kleding steeds minder seizoensgebonden wordt, zien we toch een aantal uitgesproken trends deze winter. Van felle kleuren tot duurzame oplossingen. Om je wegwijs te maken in de nieuwste trends selecteerden wij alvast een aantal trends voor hem en haar.

14. Segafredo shop

Bestel binnenkort koffie en thee op segafredoshop.nl

15. Tiktak thee

Kennismaken met deze of één van onze andere theesmaken? Kijk op www.tiktak-thee.nl

16. Made in Italy

In iedere editie van Undici Ore zoeken we naar bijzondere Italiaanse producten. Soms alleen verkrijgbaar in Italië, maar steeds vaker ook bij Nederlandse webwinkels. Laat je inspireren door deze producten!