Authentiek Italiaans eten bij
Fratelli

Broers met passie

Het avontuur van Fratelli begint in 1987 met de overname van een Italiaans restaurant in Voorburg door de oudste van vier broers. De naam Fratelli betekent in het nederlands “broers”. Het concept van authentiek lekker Italiaans eten voor een eerlijke prijs slaat aan, zeker in combinatie met de gemoedelijke sfeer. In de loop der jaren openen de eerste Fratelli-eigenaar en zijn drie jongere broers vestigingen in Voorschoten, Leiden, Leidschendam, Delft, Den Haag, Noordwijk en Pijnacker. Altijd in het centrum van de plaats, want een beetje leven in de brouwerij hoort erbij. Naaldwijk is de negende en meest recente aanwinst.

Modern en gezellig

Achter de gevel van Fratelli Naaldwijk gaat een fris en ruim opgezet restaurant schuil. De inrichting oogt modern en sfeervol. Hoewel er plaats is voor zo’n 100 gasten, is de sfeer intiem met veel hout, gezellige stoffen banken en stoelen van rotan en leer. Aan de vierkante bar is het geen straf om even te wachten op je tafel. Tussen 1 april en 1 oktober kun je bij mooi weer onder de enorme parasol op het terras alvast een aperitiefje nemen.

Vers en verfijnd

Een blik op de menukaart doet je het water in de mond lopen. Je kunt beginnen met een van de klassieke antipasti, bijvoorbeeld een vitello tonnato of verse meloen met parmaham. Een warm voorgerecht zoals huisgemaakte tomatensoep of vers gebakken champignons staan ook op de menukaart. De hoofdgerechten lopen uiteen van gebakken kalfsvlees en lamskoteletten tot gegrilde tonijn en gamba’s, de meeste gerechten van de houtskoolgrill. Bij alle vlees- en visgerechten krijg je groente van het seizoen en friet of pasta geserveerd. Natuurlijk staan er ook heerlijke pizza’s en pastagerechten op de kaart. Een echte beleving is de pasta met Parmezaanse kaas, die aan je tafel wordt bereid. Welk gerecht je ook kiest, wat je altijd proeft is de verfijnde smaak van originele Italiaanse producten en verse ingrediënten.

Barista’s in actie

Voor elk wat wils dus, en dat zie je aan de gasten. Jong en oud, stelletjes of grotere groepen, iedereen voelt zich thuis bij Fratelli. Al vanaf 10 uur ’s ochtends ben je welkom, bijvoorbeeld voor een echte Italiaanse espresso of cappuccino. Net als de andere vestigingen serveert Fratelli Naaldwijk koffie van Segafredo. Natuurlijk kregen de nieuwe barista’s voor de opening van het restaurant een training om perfecte koffievarianten te schenken. Daarnaast zorgt Segafredo ervoor dat de koffiemachines en -molens in topconditie blijven. Want perfectie zit ‘m in de details, dat weten ze bij Fratelli als geen ander!

Fratelli bij je thuis

Bij Fratelli ben je altijd welkom voor een drankje, lunch of diner. Thuis genieten van de heerlijke gerechten kan ook: bestel een pizza of pasta om mee te nemen of probeer het onderstaande recept van de Italiaanse tiramisu van Fratelli eens uit.

Tiramisu

Ingrediënten:

  • 1 pak (175 gram) lange vingers
  • 3 dl. sterke (afgekoelde) koffie (bijvoorbeeld oploskoffie)
  • 3 eetlepels likeur (amaretto, marsalawijn, cognac, sinaasappellikeur etc.)
  • 250 gr. crème fraiche
  • 2,5 dl. vanillevla
  • 1,5 eetlepel suiker
  • 1 zakje slagroomversteviger
  • cacao

Haal de lange vingers door de afgekoelde koffie en/of de likeur. Klop de crème fraiche met de suiker, de vanillevla en de slagroomversteviger bijna stijf. Zorg dat er een tweede schaal klaar staat waar de lange vingers in lagen in kunnen worden gelegd.

Verspreid vervolgens een deel van de stijfgeklopte crème over de lange vingers. Vervolgens weer een laag lange vingers en weer een laag crème.

Zorg ervoor dat de laatste laag crème is en bestrooi deze ook weer met een laag cacao.

Zet de Tiramisu vervolgens een half uur of langer in de koelkast. Garneer de Tiramisu met slagroom en smullen maar!