Het koffiemoment van
Segafredo

Eens in de twee weken komen de sales barista's van team Zuid Nederland bij elkaar. Op het kantoor in Swalmen nemen ze de lopende zaken door. De rest van de tijd zijn de vier sales barista's vooral onderweg. Alles om het hun klanten naar de zin te maken.

Totaalconcept

Area manager Evert Bakker vertelt: “Sales barista’s Ralph, Paul en Joris zijn hét aanspreekpunt voor klanten in respectievelijk Brabant, Gelderland en Limburg. Als gecertificeerd barista hebben we alle kennis in huis om de klant verder te helpen. Van advies op maat tot training en van bestelling tot kwaliteitscontrole. We regelen dus niet alleen de koffie, maar nemen alle zorgen eromheen uit handen. Een totaalconcept, waarmee de klant altijd kan vertrouwen op kwaliteit.”

Klantenkring

Team Zuid Nederland werft nieuwe klanten en onderhoudt bestaande relaties. “We bezoeken onze klanten zeer frequent”, geeft Evert aan. “Als we er dan toch zijn, doen we meteen een kwaliteitscheck van de apparatuur. En we geven tips en trainingen om de optimale kwaliteit uit de machine te halen. We nodigen klanten trouwens ook wel eens uit op ons kantoor voor een koffieproeverij of baristatraining. Dat mensen onze persoonlijke aanpak waarderen, zagen we bijvoorbeeld tijdens de BBB horecabeurs in Maastricht, waar de foto gemaakt is. Veel klanten kwamen langs bij onze stand om even bij te praten. Dat is toch een mooi compliment!”

Passie

Het werk als sales barista verveelt nooit, vindt Evert. “Omdat we met zoveel aspecten van koffie te maken hebben, blijft het werk afwisselend. Daarnaast hebben we veel vrijheid en zelfstandigheid. En we delen natuurlijk de passie voor koffie.”