Undici Ore 11

Bij Segafredo zijn we trots op onze roots. Daarom presenteren we naast heerlijke koffie ook graag een portie Italiaanse inspiratie. In deze Undici Ore lees je meer over reizen, mode, eten en drinken met Mediterrane flair.

Zo laten we je kennismaken met het werelderfgoed Cinque Terre langs de kust van Ligurië: een aaneenschakeling van karakteristieke dorpjes met kleurrijke huizen en schitterende vergezichten. Of lees meer over het wereldberoemde merk La San Marco. Met bijna een eeuw aan historie mogen we de koffiemachines en molens van deze producent wel Italiaans erfgoed noemen!

Oog voor de toekomst

Trots zijn we ook op de activiteiten van de Zanetti Foundation. In deze editie lees je hoe deze stichting zich inzet voor kinderen in nood in landen als Burkina Faso, Ecuador en Nepal. Dichter bij huis steunt Segafredo Zanetti Nederland het Ronald McDonald Kinderfonds. Daarnaast zetten we ons op verschillende manieren in voor een schoner milieu en minder verspilling.

Eten en drinken zoals in Italië

Natuurlijk hebben we weer de nodige adressen verzameld waar je terecht kunt voor een perfecte espresso, cappuccino en meer. Zo zetten we IJsco Fantastico in het zonnetje, een ijs- en koffiesalon met een geweldig terras aan de oever van de Maas in Venlo. Een bekend gezicht is Giovanni Caminita, de Siciliaanse muzikant en (tv-)kok die in zijn restaurant in Ouderkerk aan den IJssel gasten een vakantiegevoel bezorgt.

Koffie en fietsen

Verder laten we zien dat koffie en fietsen prima samengaan. Dat krijgt duidelijk vorm in de wielerploeg Team Trek-Segafredo, met Bauke Mollema als Nederlands boegbeeld. Wij zitten in ieder geval aan de buis gekluisterd dit wielerseizoen!

We wensen je veel leesplezier en we hopen je binnenkort te ontmoeten tijdens het Italië Evenement of bij één van de andere activiteiten op de agenda!

Een hartelijke groet, namens het volledige team,
Guido van As
General Manager

1. Cinque Terre

Zin in een betoverende trip langs de kustlijn van Ligurië? Vijf dorpjes, samen bekend als Cinque Terre, verrassen je met hun kleurrijke huizen, smalle steegjes en een adembenemd uitzicht. Niet voor niets hebben deze karakteristieke vissersplaatsen een plek veroverd op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

2. Segafredo on Tour

We laten graag zoveel mogelijk mensen kennismaken met de smaak van Segafredo. Daarom kun je ons het hele jaar tegenkomen op diverse evenementen en verschillende beurzen.

3. Casa Caminita

Stel je voor: een mooie zomeravond, uitzicht over het water, een heerlijke pasta met zeevruchten op je bord, muziek en gezellig geroezemoes op de achtergrond. “Die vakantiesfeer roepen we graag op in Casa Caminita”, zegt eigenaar Giovanni Caminita. “Alsof je in een restaurant aan het Gardameer zit, maar dan in Ouderkerk aan den IJssel. Kom maar binnen, ga lekker zitten en geniet.”

4. Op de koffie bij

Wat is er nu fijner dan op een gezellig terras genieten van een drankje? In de zon of in de schaduw, koffie smaakt altijd. Je kunt onze koffie onder andere vinden bij één van onderstaande adressen. Geniet van de zomer!

5. Koffie special Kletskop Latte

Heerlijke latte macchiato met vanille, slagroom en een knapperige kletskop.

6. Barista @Home

Met een Italiaanse vader kreeg Stefano Vianello het koffiedrinken letterlijk met de paplepel ingegoten. ‘Caffé latte ai biscotti kreeg ik als kind’, vertelt hij. ‘Tegenwoordig hou ik vooral van een sterke, donker gebrande espresso en af en toe een cappuccino.’

7. Zanetti Foundation

In 2007 startte Massimo Zanetti, oprichter en president van de Massimo Zanetti Beverage Group, de stichting Fondazione Zanetti Onlus. Elke dochteronderneming van de groep steunt de stichting met een jaarlijkse financiële bijdrage. Dus ook Segafredo.

8. Ontdek onze thee

Thee is er tegenwoordig in vele smaken. We kiezen dan ook steeds meer bewust voor een bepaalde melange, die bijvoorbeeld past bij het moment van de dag of bij je stemming. Naast smaak speelt bij die keuze ook de herkomst van de thee een rol.

9. La San Marco

Waar je ook ter wereld een espresso bestelt, de kans is groot dat deze uit een machine van La San Marco komt. Het merk staat al bijna een eeuw bekend om continue vernieuwing, gecombineerd met gevoel voor traditie.

10. IJsco Fantastico

Emiel leerde het vak van ijsmaker van zijn voormalige baas. Daarnaast volgde hij diverse cursussen om het ambacht te verfijnen. Zijn kwaliteiten vielen in de smaak bij het publiek. Ook het ondernemerschap ging hem goed af en al snel opende hij een tweede, grotere zaak aan de Maasboulevard in Venlo. Inmiddels is IJsco Fantastico alleen nog te vinden op deze prachtige locatie aan de stadshaven, met zicht op de Maas.

11. Maak kennis met het Ronald McDonald Kinderfonds

Als je kind ziek is, wil je als ouders zo dicht mogelijk in de buurt zijn. En als het intensieve zorg nodig heeft, wil je dat het zoveel mogelijk dingen kan doen die leeftijdsgenootjes ook doen. Al meer dan dertig jaar helpt het Ronald McDonald Kinderfonds zieke en zorgintensieve kinderen en hun families in Nederland.

12. Trek-Segafredo | Succesvol samenspel van fietsen en koffie

Groningen is de thuisbasis van Bauke Mollema en Segafredo Zanetti Nederland én het startpunt van de Bauke Mollema Tocht op zondag 25 augustus. Bauke geeft met deze tocht zijn fans en wielerliefhebbers de gelegenheid met hem mee te fietsen. Je fietst 65, 110, 165 of 200 kilometer door het trainingsgebied van de Groninger. Het parcours voert ook door bevingsgebied. Hiermee vraagt Bauke aandacht voor de aardbevingen in Groningen. Segafredo verloot binnenkort gratis startbewijzen.

13. Get the style

Elke maand een nieuwe broek of een trendy t-shirt? De fast fashion collecties van goedkope winkelketens doen je bijna geloven dat het moet. Maar steeds meer mensen kiezen voor slow fashion: tijdloze en stijlvolle kleding van hoge kwaliteit, die lang meegaat en geproduceerd is met respect voor milieu, mens en dier. Eerlijk en duurzaam dus. Dat hoeft helemaal niet op gespannen voet te staan met modieus. Kies voor een paar klassieke basics en combineer met accessoires voor een modieuze, trendy look.

14. IJskoud genieten met Crema Caffè

De zomerhit in Nederland: ijskoude Segafredo koffiedrink met een heerlijke cremalaag. Met Crema Caffè heb je deze zomer een verfrissende uitbreiding van je aanbod op het menu.

15. Doe mee en win een Espresso 1 Plus koffiemachine

Wil je op elk moment van de dag kunnen genieten van onze koffie? De Espresso 1 Plus koffiemachine maakt van iedereen een thuisbarista. Als lezer van Undici Ore maak je nu kans op deze gloednieuwe Segafredo koffiemachine.

16. Maak kennis met de producten van Segafredo

Hou je van een klassieke kop koffie met een volle smaak? Of drink je het liefst een stevige espresso? Wat je voorkeur ook is, Segafredo heeft voor elke koffieliefhebber een passend product in het assortiment. Laat je verrassen door de verschillende melanges. Of je nu kiest voor bonen of gemalen koffie of gaat voor het gemak van capsules, je bent altijd verzekerd van de beste kwaliteit.

17. Made in Italy

In iedere editie van Undici Ore zoeken we naar bijzondere Italiaanse producten. Soms alleen verkrijgbaar in Italië, maar steeds vaker ook bij Nederlandse webwinkels. Laat je inspireren door deze producten!