
Met een Italiaanse vader kreeg Stefano Vianello het koffiedrinken letterlijk met de paplepel ingegoten. ‘Caffé latte ai biscotti kreeg ik als kind’, vertelt hij. ‘Tegenwoordig hou ik vooral van een sterke, donker gebrande espresso en af en toe een cappuccino.’
Juiste balans
Als sales barista bij Segafredo is Stefano natuurlijk gecertificeerd als barista. Ook thuis houdt hij zijn skills bij. “Tot voor kort had ik een traditionele eengroeps koffiemachine met een losse molen. Ik was continu op zoek naar de perfecte afstelling om alles uit de verschillende blends te halen. Dat maakt het verschil tussen gewoon een kopje koffie of een beleving. Het vinden van de juiste balans is vooral een kwestie van proberen en proeven. Ook de juiste apparatuur en temperatuur zijn hierbij belangrijk. Net als de bonen: die moet je echt luchtdicht verpakken anders zijn de aroma’s zó vertrokken. Zelf hou ik vooral van de producten Segafredo Organic en Segafredo Selezione Organica. Deze zijn sterk qua aroma maar met een fruitige smaak.”
Kwaliteit voor thuis
Toen Stefano’s koffiemachine kapot ging, koos hij een verrassend alternatief: de Segafredo koffiemachine met capsules, plus een melkopschuimer. “Je hoeft echt geen traditionele machine thuis te hebben om goede koffie te drinken. De Segafredo machine is van hoge kwaliteit en werkt makkelijk en snel. De capsules zijn er in diverse smaken, kant-en-klaar afgewogen en luchtdicht verpakt. Ik varieer met de Brasile, Perú en Costa Rica brandingen.” Het Italiaanse bloed kruipt waar het niet gaan kan. Stefano: “Je kunt me wakker maken voor koffie, ik drink het de hele dag door. En nog altijd elke dag een kopje samen met mijn vader.”
‘Je hoeft echt geen traditionele machine thuis te hebben om goede koffie te drinken.’
