Slow fashion: duurzaam in stijl

Elke maand een nieuwe broek of een trendy t-shirt? De fast fashion collecties van goedkope winkelketens doen je bijna geloven dat het moet. Maar steeds meer mensen kiezen voor slow fashion: tijdloze en stijlvolle kleding van hoge kwaliteit, die lang meegaat en geproduceerd is met respect voor milieu, mens en dier. Eerlijk en duurzaam dus. Dat hoeft helemaal niet op gespannen voet te staan met modieus. Kies voor een paar klassieke basics en combineer met accessoires voor een modieuze, trendy look.

Linnenbroek heren MANGO €49,99

Duurzame Veja sneakers

Dit Franse schoenenmerk maakt al zeven jaar hippe sneakers. Alle sneakers zijn gemaakt van BIO katoen, plantaardig gelooid leer en fair trade rubber.

Zonnebril TOMS

Voor elke verkochte bril herstelt TOMS het gezichtsvermogen van iemand in nood. Bijvoorbeeld door een bril, operatie of andere medische hulp. 

[SEGAMAG-title colorname=”#000000″ font=”futura” heading=”h2″ class=”” id=”” align=”center” marginbottom=”” title=”Brainshirt”]

Hij ziet er altijd goed uit in een mooi wit overhemd. Kies voor luchtig katoen of een stoere variant van nonchalant linnen. De katoen voor dit hemd wordt biologisch verbouwd.

[SEGAMAG-title colorname=”#000000″ font=”futura” heading=”h1″ class=”” id=”” align=”center” marginbottom=”” title=”ON THE ROAD”]

Eén van de kenmerken van slow fashion is dat het gemaakt is van pure materialen en kwaliteitsstoffen zoals bio katoen, wol en linnen. Laten dat nou net de stoffen zijn waarin je het prettigste beweegt. Ideaal voor onderweg en op vakantie. Een katoenen shirt mag niet ontbreken in de koffer. Of kies voor een linnen broek met jasje. Staat altijd goed en draagt heerlijk luchtig, ook als de temperaturen stijgen. En dat het een beetje kreukt, hoort erbij. Wordt het ’s avonds frisser, dan houdt een wollen vestje je warm.

People Tree

Een echte must have voor haar in elk seizoen: de little black dress. Zoals deze van People Tree. Een jurk van biokatoen en Tencel, dat gemaakt wordt via een chemisch proces waarbij chemicaliën en water telkens hergebruikt worden.

PeopleTree

OTIS Weekender

Kameel lederen weekendtas, OTIS is je perfecte reis accessoire.

KINGS OF INDIGO

Te vinden bij Brands with Benefits. Zij streven naar een eerlijke wereld, voor mens, dier en milieu. Je vindt hier dus alleen duurzame merken!