[SEGAMAG-title-block subtitle_color=”#ffffff” headtitle_color=”#ffffff” line_color=”#ffffff” border_left=”0″ sub_title=”Altijd zomer in Venlo” head_title=”IJsco Fantastico”]

Eenvoud als kracht

Emiel leerde het vak van ijsmaker van zijn voormalige baas. Daarnaast volgde hij diverse cursussen om het ambacht te verfijnen. Zijn kwaliteiten vielen in de smaak bij het publiek. Ook het ondernemerschap ging hem goed af en al snel opende hij een tweede, grotere zaak aan de Maasboulevard in Venlo. Inmiddels is IJsco Fantastico alleen nog te vinden op deze prachtige locatie aan de stadshaven, met zicht op de Maas. Een fijne plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad en op het grote terras te genieten van een heerlijk ijsje of lekkere koffie. Emiel: “De kracht van IJsco Fantastico is eenvoud. In onze supermoderne ijskeuken bereiden we op een ambachtelijke manier eerlijk en puur ijs. Op room- en sorbetbasis, met verse ingrediënten zoals fruit en noten en verder nauwelijks toevoegingen.”

Coupe met verse espresso

Emiel runt de zaak met zijn broer Wim, geholpen door zo’n 30 seizoenmedewerkers. Van alleen ijssalon is IJsco Fantastico uitgegroeid tot een geliefd adres voor ijs, koffie en wat lekkers aan de Maasboulevard. Emiel Zeevenhoven: “Net als ons ijs moest de koffie natuurlijk van uitstekende kwaliteit zijn. Daarom gingen we op zoek naar een goede partner. We hebben verschillende soorten koffie geproefd en Segafredo sprong er echt uit. De smaak is gewoon top. We hebben een driegroeps pistonmachine aangeschaft en gebruiken nu verse espresso in onze ijscoupes. Ook ons koffie-ijs maken we met koffie van Segafredo.”

Strandtent aan de Maas

Dat Segafredo grote bekendheid geniet in Duitsland, is mooi meegenomen. “Ons terras ligt aan een geliefde fietsroute, dus er komen veel toeristen uit de regio voorbij. We laten dan graag zien dat we Segafredo schenken. Iedereen is hier welkom, de drempel is laag. Binnen hebben we ongeveer 40 vierkante meter ruimte, maar je neemt je ijs of koffie natuurlijk het liefste mee naar buiten. Je waant je hier in een strandtent, maar dan in Venlo aan de Maas”, lacht Emiel.

Innoveren en experimenteren

IJsco Fantastico is in het seizoen – ongeveer van eind maart tot eind oktober – dagelijks open van half 11 ’s ochtends tot half 11 ’s avonds. “De wintermaanden gebruiken we om te verbouwen, te innoveren en experimenteren met smaken. En om plannen te maken voor het nieuwe seizoen. Stiekem denken we alweer aan een nieuwe vestiging met meer ruimte binnen.”

Coupe Mokkacino
Pak een coupeglas en doe in de bodem van het coupeglas een toefje slagroom. Vervolgens schep je in de coupe eerst een bol mokka, dan een bol vanille, een bol cappuccino en weer een bol mokka. Vervolgens doe je mokka saus op het ijs en strooi je chocolade koffiebonen over de coupe.

Garneer de coupe met slagroom, een choco-koffieboon en biscuits (koekjes).