Wereldberoemd merk met bijna een eeuw geschiedenis

logo-LSM

Waar je ook ter wereld een espresso bestelt, de kans is groot dat deze uit een machine van La San Marco komt. Het merk staat al bijna een eeuw bekend om continue vernieuwing, gecombineerd met gevoel voor traditie.

Innovatie maakt geschiedenis

Begin jaren ’20 startten Giovanni Battista en Franceso Romanut in Udine met de productie van koffiemachines onder de naam La San Marco. De Venetiaanse leeuw van San Marco stond trots bovenop de klassieke machine met de cilindervormige behuizing. Hun echte debuut maakten de twee met het model 900, een gebruiksvriendelijke machine met 2 zetgroepen, waarop het originele La San Marco logo prijkte.

Van Lollobrigida tot Disco Volante

In 1942 kwam La San Marco met een van de eerste horizontaal vormgegeven machines, met ruimte om kopjes warm te houden. Legendarisch is de Lollobrigida, het befaamde model met ronde vormen, vernoemd naar actrice Gina Lollobrigida. De Disco Volante uit de jaren ’50 was zowel technologisch als qua design een innovatief hoogstandje. Mooi detail: het verlichte logo. Daarna volgden de Lever series in diverse jaren ’70-kleuren en in 1980 een model met drukknoppen. Het succes zette zich voort met onder andere de 100 en 105 Multiboiler series. Vandaag de dag is de volledig verchroomde La San Marco dé eyecatcher achter iedere bar en op de beursstand van Segafredo. Met twee stoompijpjes en elektronische dosering de garantie voor de lekkerste koffie.

V6 en Leva Luxury: verrassende technologie

Nog steeds weet La San Marco koffieliefhebbers en professionele barista’s te verrassen. Bijvoorbeeld met de V6, een oogverblindende verschijning van staal en gehard glas met een geavanceerd binnenwerk. Of de Leva Luxury, het jongste model voorzien van de nieuwste technologie. Helemaal uitgevoerd in gehard glas, dat de exclusieve componenten binnenin onthult. Gebruiksvriendelijk en veilig dankzij het anti-schoksysteem met gecontroleerde hendel. De LED-verlichting kun je instellen in verschillende kleuren. Luxe met een hoofdletter L!

Koffie malen in stijl

Wie helemaal in stijl wil blijven, kiest voor de molens hetzelfde merk. Zoals La San Marco SM92 met platte maalschijven. Deze koffiemolen is bij uitstek geschikt om grote volumes koffiebonen te malen. Ideaal dus in drukke cafés.