[SEGAMAG-title-block subtitle_color=”#dd3333″ headtitle_color=”#ffffff” line_color=”#e1a46a” border_left=”0″ sub_title=”Ronald McDonald” head_title=”Kinderfonds”]

Als je kind ziek is, wil je als ouders zo dicht mogelijk in de buurt zijn. En als het intensieve zorg nodig heeft, wil je dat het zoveel mogelijk dingen kan doen die leeftijdsgenootjes ook doen. Al meer dan dertig jaar helpt het Ronald McDonald Kinderfonds zieke en zorgintensieve kinderen en hun families in Nederland.

Met twaalf Ronald McDonald Huizen, twaalf Huiskamers en drie vakantiehuizen hebben zieke en zorgintensieve kinderen hun familie altijd dichtbij. Het Kinderfonds krijgt geen subsidie en functioneert dankzij sponsors, donateurs en de inzet van 1.900 vrijwilligers.

Je familie dichtbij

Ouders, broertjes en zusjes van zieke kinderen kunnen op loopafstand van het ziekenhuis logeren in een van de twaalf Ronald McDonald Huizen. Zo zijn ze altijd dichtbij voor een kus, knuffel of verhaaltje voor het slapengaan. In twaalf Ronald McDonald Huiskamers kunnen gezinnen in een huiselijke omgeving, dicht bij de kinderafdeling van het ziekenhuis, een krantje lezen of samen spelen. Het Ronald McDonald Kinderfonds heeft verspreid over het land ook drie vakantiehuizen. Deze zijn ruim, toegankelijk en met een hoog-laagbed, tillift en douchestoel volledig ingericht voor een vakantie voor zorgintensieve kinderen en hun familie.

Kom in actie

Omdat het Kinderfonds geen subsidie ontvangt, worden er veel acties georganiseerd om geld in te zamelen. Zo fietsen of lopen sportievelingen ieder jaar in juni honderden kilometers tijdens HomeRide en HomeRun. Deelnemers laten zich sponsoren om zo geld in te zamelen voor de Ronald McDonald Huizen en vakantiehuizen. Ook de verkoop van de Kinderfondsknuffel levert jaarlijks een mooi bedrag op.

Ook Segafredo helpt mee

Het koffie-uurtje is voor de meeste mensen hét moment om gezellig samen te zijn en lekker bij te kletsen.

Juist in de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen is het belangrijk dat ouders kunnen genieten van een goede kop koffie. De spanningen van de dag vloeien weg en ouders kunnen weer even tot zichzelf komen. Segafredo wil die momenten graag ondersteunen met haar excellente koffiesoorten. Gewoon, om ook ver van huis, hen even thuis te laten zijn.

Help jij ook?

Zieke kinderen hebben hun ouders hard nodig. Wil jij het Ronald McDonald Kinderfonds ook een handje helpen? Met de aanschaf van een Kinderfondsknuffel zorg je dat zieke kinderen de knuffel van hun ouders niet hoeven te missen. Dit zachte knuffelkonijn is perfect als cadeautje voor je kind, kleinkind of als kraamcadeau. Je koopt het voor €15,99 o.a. via bol.com en wehkamp.nl.

Kijk voor meer info op www.kinderfonds.nl/knuffel.