[SEGAMAG-title-block subtitle_color=”#ffffff” headtitle_color=”#ffffff” line_color=”#ffffff” border_left=”0″ sub_title=”Zanetti Foundation helpt kinderen wereldwijd”]

ANDERE KOFFIE

In 2007 startte Massimo Zanetti, oprichter en president van de Massimo Zanetti Beverage Group, de stichting Fondazione Zanetti Onlus. Elke dochteronderneming van de groep steunt de stichting met een jaarlijkse financiële bijdrage. Dus ook Segafredo.

logo-Zanetti-Foundation

Kinderen in nood

Het belangrijkste doel van de stichting is het helpen van kinderen in nood. Dit door projecten te ondersteunen die kinderen onderdak, voedsel en medische hulp bieden. Maar ook projecten voor onderwijs en psychologische steun. De activiteiten richten zich vooral op kinderen in ontwikkelingslanden, waar ondervoeding en ziekte jaarlijks miljoenen jonge slachtoffers eisen. Er zijn projecten in onder meer Burkina Faso, Madagaskar, Niger, Ecuador en India. Twee voorbeelden uit de afgelopen jaren.

Strijd tegen ondervoeding in Mauritanië

Mauritanië, het droogste land in de Sahel, kampt al jaren met voedselproblemen. De Zanetti Foundation steunt hier met Terre des Hommes een project om ondervoeding tegen te gaan bij kinderen van 0 tot

en met 4 jaar. Locals krijgen ondersteuning om ondervoeding en ziektes die hierdoor kunnen ontstaan te bestrijden. Ook de hygiënische omstandigheden in gezondheidscentra worden verbeterd.

De kinderen van Kirtipur, Nepal

10 kilometer van de Nepalese hoofdstad Kathmandu ligt Kirtipur. De armoede is hier groot en slechts 37% van de kinderen maakt de lagere school af. De Zanetti Foundation helpt hier zes meisjes en vier jongens tussen de 10 en 16 jaar. Ze krijgen voedsel, kleding en schoolmaterialen, zodat ze hun middelbareschooldiploma kunnen halen.

[SEGAMAG-content-block imgpos=”top” useline=”1″ bgcolor=”#ffffff” textcolor=”#092d74″ linecolor=”#000000″ image=””]

Maatschappelijk verantwoord

Met onze steun aan de Zanetti Foundation willen we de wereld een beetje mooier maken. Onze keuze voor maatschappelijk verantwoord ondernemen past daarbij. Op allerlei manieren dragen we een steentje bij aan bijvoorbeeld een schoner milieu, eerlijke arbeidsomstandigheden en het terugdringen van verspilling.

[/SEGAMAG-content-block]