Segafredo Magazine 01 - page 8-9

Born of a true passion,
coffee by Segafredo Zanetti
| 09
08 |
Van plant tot klant, een
eerlijk en authentiek proces
Koffie is inmiddels zo ingeburgerd, van de eerste kleine
espresso in de ochtend tot het laatste kopje na het avondeten,
dat je bijna zou vergeten dat het een puur, natuurlijk product
is. Van plant tot kopje koffie is een lang proces waarbij elke
handeling belangrijk is voor de uiteindelijke koffiesmaak.
Dat heerlijke aroma...
Als de koffiebonen rijp zijn worden ze geplukt, gedroogd
en zorgvuldig geselecteerd op grootte en kleur. In dat
productieproces gebeurt veel met de hand omdat dat een
optimale kwaliteit en smaak garandeert. Maar ook de
andere handelingen hebben daar invloed op.
Neem nou het branden van koffie. Dat is een pure kunst
en alleen door jarenlange ervaring kun je dat proces in de
hand houden. Door koffiesoorten voor of na het branden te
mengen creëer je een specifieke smaak en geur. Meester
koffiebranders weten precies wat zij wel en niet moeten
doen om de door hen gewenste smaakervaring te kunnen
garanderen.
Geen maling aan de maling
Wist u dat de maling van koffie exact wordt afgestemd op
de manier waarop straks de koffie gezet wordt? Espresso
krijgt een zeer fijne maling, medium voor de mocha en grof
voor filterkoffie.
Alleen zo kan de optimale samenwerking ontstaan tussen de
koffie en het water waarmee het gezet wordt. Bij filterkoffie
moet het water relatief snel door de koffie lopen en toch de
specifieke koffiesmaak opnemen.
Espresso is weer een verhaal op zich. Daar is de maling
zelfs afhankelijk van de koffiemachine die gebruikt wordt.
Dat garandeert die kenmerkende romigheid en body van
de Italiaanse espresso.
Een andere belangrijke stap op de weg van koffieplant tot
klant is de verpakking. Zodra gebrande koffie in aanraking
komt met de lucht, gaat de kwaliteit namelijk snel achteruit.
Daarom wordt de koffie na het branden zo snel mogelijk
verpakt om u die unieke Italiaanse smaak, geur en beleving
te kunnen garanderen die u gewend bent. Koffie is een eerlijk
natuurproduct dat op authentieke manier wordt verwerkt tot
dat heerlijke kopje koffie waar ú zo van houdt.
De smaak in eigen hand
Segafredo Zanetti is het enige bedrijf in de koffie-
industrie dat het hele productieproces van plant tot
kopje koffie in eigen beheer heeft. Van de teelt van
de koffiebonen op eigen plantages tot en met het
verpakken en uitschenken. Elke stap in dat proces is
onder controle.
1,2-3,4-5,6-7 10-11,12-13,14-15,16-17,18-19,20-21,22-23,24-25,26-27,...28
Powered by FlippingBook