Segafredo Magazine 01 - page 10-11

| 11
10 |
Begin juni is De Rietschans in het Groningse
Haren opengegaan. Hiermee is een parel aan het
Paterswoldsemeer weer in oude glorie hersteld. ‘Maar
dan veel mooier’, zegt Frans Kappenburg die samen met
Fred Dalebout van de Martini Hotel Group de exploitatie
op zich heeft genomen. Beide horecaondernemers
hebben veel ervaring in het opzetten van succesvolle
formules en dat belooft veel goeds voor de toekomst.
Kappenburg: ‘In de jaren 60 tot en met 90 heette deze
locatie Herberg De Rietschans. Die stond wijd en zijd
bekend als een goed restaurant met een uitstekende
keuken. Later werd de exploitatie overgenomen en
ging de zaak verder onder de naam Villa Sasso. Deze
formule heeft het helaas niet gered. Wij zagen veel
mogelijkheden om er wel een succes van te maken en
zijn heel tevreden met het resultaat.’
Ontmoetingsplaats aan het water
De Rietschans is compleet gerenoveerd en in de nieuwe
formule staan openheid en transparantie centraal. Waar
je ook bent in het pand, overal zie je het water. Ook
op de bovenverdieping, die nu bij het horecagedeelte
is getrokken. De ondernemers wilden de sfeer van
vroeger laten herleven in het hele pand, maar dan in
een compleet nieuwe jas. En dat is goed gelukt. Zelfs de
feest- en vergaderruimtes zijn weer terug.
Dalebout: ‘We hebben ook een wijnwinkel in ons
concept opgenomen waar je de wijn eerst kunt proeven.
En bij het grote terras aan het water is een aanlegsteiger
gebouwd en een kiosk zodat ook bezoekers vanaf het
water gemakkelijk een hapje of drankje bij ons kunnen
nuttigen.’
De Rietschans is dus toegankelijk voor een breed publiek.
Dat komt ook naar voren in de indeling van de ruimtes:
verschillende ingangen, een open keuken, veel ramen
en openslaande deuren. Op de kaart staan culinair
hoogstaande gerechten met een uitstekende prijs/
kwaliteit-verhouding. Dalebout: ‘Alles draait hier om de
beleving. Wij bieden een fijne, ongedwongen sfeer en
goede, bijzondere gerechten voor een betaalbare prijs.
En dat op een prachtige plek, zo direct aan het water.’
Segafredo MaXXi
De Rietschans zal Segafredo MaXXi koffie schenken.
Dalebout: ‘We wilden voor deze locatie een koffie van
goede kwaliteit, maar dan nog wat luxer en exclusiever.
Met Segafredo MaXXi schenken we een exclusief product,
wat niet elders in deze regio te verkrijgen is.’ Sterren
en andere onderscheidingen zijn geen doel voor de
ondernemers. Dalebout: ’Het gaat mij erom dat gasten
hier graag komen en dat zij elke keer weer genieten. Ze
komen hier niet alleen voor het eten, maar vooral voor de
sfeer, de beleving. Net als vroeger, toen De Rietschans
een begrip was voor alle vaste
gasten. Zo’n zaak zal het
hier weer zijn.’
Nu geopend!
Een authentieke plek waar je
bijzonder kunt genieten
1,2-3,4-5,6-7,8-9 12-13,14-15,16-17,18-19,20-21,22-23,24-25,26-27,28
Powered by FlippingBook