Segafredo Magazine 01 - page 18-19

het authentieke recept
Recept van Fabio Cappellano van
Il Tartufo (Italiaanse delicatessen &
traiteur) in Delft.
Fabio Cappellano -
Italian Cuisine Master Chef
‘Dit is het recept van een wereldberoemd gerecht:
Tiramisu. En nog een heel bijzonder recept ook.
Tijdens de Internationale Dag van de Italiaanse Keukens
(IDIC-2013) hebben meer dan 2.000 Italiaanse Chefs
uit meer dan 70 landen deze Tiramisu bereid en laten
proeven, volgens het originele en authentieke recept.
Iedere Chef had alleen de vrijheid om een eigen
presentatie aan het gerecht te geven, maar mocht niets
aan de receptuur veranderen. Het werd met recht een
wereldsucces!
In Nederland ben ik op dit moment de enige
gecertificeerde ‘Italian Cuisine Master Chef’ en ik ben
aangesloten als senior lid bij de vereniging Gruppo
Virtuale Cuochi Italiani. Het promoten van authentieke
Italiaanse gastronomie is ons doel en onze missie.’
Sinceri saluti,
Ingrediënten:
(10 tot 12 porties):
-
220 gr Eieren
-
100 gr Suiker
-
500 gr Mascarpone
-
80 gr Marsala wijn
-
50 gr Koffie (Espresso)
-
Zout en Cacao
-
Savoiardi (vergelijkbaar met,
maar groter dan lange vingers)
Bereiding:
1. Splits het eiwit en de dooiers
2. Klop de dooiers met de suiker
3. Klop het eiwit met het zout stijf
4. Voeg de mascarpone toe aan de dooiers met suiker
5. Verluchtig de mix door het geklopte eiwit toe te voegen
6. Voeg de marsala wijn bij de koffie
7. ‘Sop’ de savoiardi in de koffie met marsala en leg de
eerste laag in het gewenste patroon
8. Leg hier afwisselend laagjes op van mascarpone en
savoiardi, als laatste mascarpone
9. Koel de Tiramisu af en strooi de cacao erover
10.Serveren tussen de 6 en 8 °C
Let op: Vanwege voedselveiligheid is het aan te
raden om gepasteuriseerde eieren te gebruiken of
de ei-mengsels te verhitten tot 71 °C
1,2-3,4-5,6-7,8-9,10-11,12-13,14-15,16-17 20-21,22-23,24-25,26-27,28
Powered by FlippingBook