Background Image
Previous Page  8 / 28 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 8 / 28 Next Page
Page Background

08 |

Koffiebonen van Segrafredo zijn ‘reislustig’.

Zij komen helemaal uit Brazilië en Costa Rica

en voordat zij verpakt en wel bij u op de plank

liggen, reizen zij eerst af naar Groningen

om daar een heel pittig traject af te leggen.

Twee enthousiaste Segafredo collega’s -

‘hoofd verpakkingsmachines’ Addy en ‘hoofd

branderij’ Gerard - geven een kijkje in de

koffiekeuken.

‘Koffiebranden is een kunst!’

Addy en Gerard zijn het er allebei roerend over eens:

“Het branden van koffie komt heel precies maar vooral

het melangeren is een kunst. De belangrijkste reden

hiervoor is dat de ene oogst de andere niet is en wij dus

iedere keer moeten proeven – en zo nodig componenten

verhogen of toevoegen – om de juiste karakteristieke

smaak te bereiken.”

Typische Segafredo smaak

Rijk en smaakvol. Dat is hoe Addy en Gerard de typische

Segafredo smaak omschrijven. “Het is een krachtige kop

koffie met karakter! Wij kunnen het weten: na jarenlange

ervaring weten wij precies wanneer de samenstelling van

de koffie goed is en kunnen wij blind het verschil proeven

tussen dezelfde soorten bonen.”

De gouden regel?

Een goede melange. “Voor de perfecte koffie moeten

de bonen de juiste kleur, het juiste gewicht en precies

de juiste roostertijd hebben. En tenslotte natuurlijk een

goede koffiedrinker die de echte Segafredo smaak weet

te waarderen!”