Background Image
Previous Page  9 / 28 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 9 / 28 Next Page
Page Background

| 09

Wanneer de koffiebonen in Nederland

arriveren dan verdelen wij ze over 20 silo’s.

In iedere silo komt een ander type koffieboon,

er zijn er twee: de Robusta en de Arabica.

Afhankelijk van de melange, halen wij de

samenstelling uit één van de silo’s.

Vervolgens verplaatsen wij de koffiebonen

door middel van lucht naar de branderij. Daar

worden ze met warme lucht geroosterd. De

temperatuur kan oplopen tot wel 235 graden!

Om er zeker van te zijn dat de bonen het

juiste gewicht en de goede kleur hebben,

nemen wij regelmatig monsters om dit te

testen.

Na het roosteren gaan de bonen naar de

‘afkoelkamer’. Koude lucht en water zorgen

ervoor dat de bonen afkoelen tot een

temperatuur van 35 graden.

Zodra de bonen zijn goedgekeurd worden ze

getransporteerd naar de ‘gemalen’ of bonen’

koffie silo.

Tenslotte verpakken wij de koffie en gaan

ze op reis naar uw koffiemachine!

Addy (hoofd verpakkingsmachines) en Gerard

(hoofd branderij). Samen hebben zij al meer dan

70 jaar ervaring als melangeurs.

Elke koffie wordt weer geproefd om te bepalen

of deze aan de juiste kwaliteiten voldoet en de

herkenbare Segafredo smaak heeft.