Previous Page  10 / 28 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 10 / 28 Next Page
Page Background

“Je vindt ons op het laatste stukje van het Stadhuisplein, aan

de kant van de Coolsingel. Het pand waar we in zitten

hebben we van boven tot onder he-le-maal verbouwd.

Ruim 100 jaar geleden bevond zich hier theater Tivoli,

dat in de tweede wereldoorlog plat gebombardeerd is.

Als eerbetoon aan de toenmalig eigenaar Cornelis senior,

hebben we het restaurant naar hem vernoemd. In oude

archieven vonden we tekeningen uit die tijd die we (ter

inspiratie) hebben verwerkt in het interieur. Veel mensen

reageren op de afbeeldingen en maken er foto’s van, die

ze vervolgens delen op social media, vinden we leuk!

In het begin verklaarden mensen ons voor gek: Wie

opent er nu een kwaliteitsrestaurant op een plek die een

discutabele reputatie heeft? Wij dus! Met de komst van

ons restaurant op het Stadhuisplein – dat zich voorheen

voornamelijk richtte op jongeren – willen wij de meer

volwassen doelgroep aanspreken en de eventuele drempel

die er voor hen is weghalen om het plein weer eens te

bezoeken, het is weer een mooie levendige plek waar je

goed kunt eten en drinken.

Het was best even spannend of het publiek ons zou

weten te vinden, maar eigenlijk blijkt dat dat prima lukt.

Het wordt gaandeweg drukker en drukker, terwijl we niet

eens echt reclame hebben gemaakt voor de opening. Het

positieve artikel ‘De Gouden Pollepel’ in het Rotterdams

Dagblad heeft natuurlijk ook ten gunste bijgedragen aan

het toenemende bezoekersaantal. We proberen onze

bezoekers te trekken met een fantastische sfeer en even zo

fantastische menukaart. In het weekend hebben we een DJ

en op zondag live muziek. En we denken eraan om in de

toekomst ook (food)evenementen te organiseren.

We hebben een tweeledig concept: Bar & Kitchen. Op de

begane grond kunnen mensen aan onze robuuste bar of

buiten op het terras genieten van een goed glas wijn, een

speciaal biertje en shared dining dishes (kleinere varianten

op de gerechten uit onze kwaliteitskeuken). En op de eerste

CORNELIS

BAR &

KITCHEN

Te midden van Rotterdams pracht zoals de Coolsingel, het Luxor theater en het

historisch stadhuis, opende Marcel Maan - in het bezit van meerdere horeca-

gelegenheden - afgelopen juni op het Stadhuisplein ‘Cornelis Bar & Kitchen’,

bedrijfsleider Tommy Louers leidt ons rond.

10 |