“Je vindt ons op het laatste stukje van het Stadhuisplein, aan
de kant van de Coolsingel. Het pand waar we in zitten
hebben we van boven tot onder he-le-maal verbouwd.
Ruim 100 jaar geleden bevond zich hier theater Tivoli,
dat in de tweede wereldoorlog plat gebombardeerd is.
Als eerbetoon aan de toenmalig eigenaar Cornelis senior,
hebben we het restaurant naar hem vernoemd. In oude
archieven vonden we tekeningen uit die tijd die we (ter
inspiratie) hebben verwerkt in het interieur. Veel mensen
reageren op de afbeeldingen en maken er foto’s van, die
ze vervolgens delen op social media, vinden we leuk!
In het begin verklaarden mensen ons voor gek: Wie
opent er nu een kwaliteitsrestaurant op een plek die een
discutabele reputatie heeft? Wij dus! Met de komst van
ons restaurant op het Stadhuisplein – dat zich voorheen
voornamelijk richtte op jongeren – willen wij de meer
volwassen doelgroep aanspreken en de eventuele drempel
die er voor hen is weghalen om het plein weer eens te
bezoeken, het is weer een mooie levendige plek waar je
goed kunt eten en drinken.
Het was best even spannend of het publiek ons zou
weten te vinden, maar eigenlijk blijkt dat dat prima lukt.
Het wordt gaandeweg drukker en drukker, terwijl we niet
eens echt reclame hebben gemaakt voor de opening. Het
positieve artikel ‘De Gouden Pollepel’ in het Rotterdams
Dagblad heeft natuurlijk ook ten gunste bijgedragen aan
het toenemende bezoekersaantal. We proberen onze
bezoekers te trekken met een fantastische sfeer en even zo
fantastische menukaart. In het weekend hebben we een DJ
en op zondag live muziek. En we denken eraan om in de
toekomst ook (food)evenementen te organiseren.
We hebben een tweeledig concept: Bar & Kitchen. Op de
begane grond kunnen mensen aan onze robuuste bar of
buiten op het terras genieten van een goed glas wijn, een
speciaal biertje en shared dining dishes (kleinere varianten
op de gerechten uit onze kwaliteitskeuken). En op de eerste
CORNELIS
BAR &
KITCHEN
Te midden van Rotterdams pracht zoals de Coolsingel, het Luxor theater en het
historisch stadhuis, opende Marcel Maan - in het bezit van meerdere horeca-
gelegenheden - afgelopen juni op het Stadhuisplein ‘Cornelis Bar & Kitchen’,
bedrijfsleider Tommy Louers leidt ons rond.
10 |