| 17
‘Een verrassingsmenu moet wel spannend zijn …
… Anders is het geen verrassing! Daarom serveren wij
altijd een verrassingsmenu van vier tot acht gangen.
Dat begint lekker licht, gerechtjes met frisse zuren, die
vervolgens opbouwen naar het hoofdgerecht. Ik vind het
leuk om te werken met lokale producten en daar spanning
in te brengen, maar ook kruiden uit Azië en Noord-Afrika
geven hele verrassende combinaties.
Iedere zes weken serveren wij een nieuw menu dat
geïnspireerd is op de seizoenen. Ieder seizoen heeft zo
z’n eigen producten en dat is wat de natuur je geeft. Op
dit moment staat er veel wild op de kaart en werken we
met knolselderij en verschillende paddenstoelen. En in de
lente hebben we bijvoorbeeld heerlijk lamsvlees.’
TikTak thee toe
‘Wij kiezen voor topkwaliteit en voor ons is het dan ook
logisch dat wij voor koffie en (losse) thee van TikTak
hebben gekozen. Dat staat zo leuk: thee op tafel met
zes van die gezellige blikjes erbij. De gasten kunnen
de blikjes openen, even ruiken en lezen wat erop staat
om vervolgens hun eigen kopje thee te zetten. Dát is
beleving!
Een tijdje geleden hebben wij een bijzonder dessert
gemaakt: ijs van Earl Grey thee, heel smaakvol. Ook
groene thee is leuk om mee te werken, dat geeft weer
een mooie bitterheid aan gerechten. Koken met koffie
doen we ook redelijk vaak want dat laat zich heel mooi
combineren met aardse smaken, zoals koffie met wild of
koffie in de jus, ook erg lekker.’