12 |
Geen tijd om helemaal naar Italië af te reizen
maar wil je wel van de Italiaanse keuken
genieten? Probeer de tarte tatin van pompoen
eens! Dit is het recept van chefkok Stijn van
Restaurant Luc. (zie pagina 10). Mmmmm …
Dit recept is voor 4 personen
Voor de tarte tatin:
• ½ flespompoen
• 4 plakjes bladerdeeg
• 200 gram suiker
• 1 druppel azijn
• blaadjes van 2 takjes tijm
• peper en zout
• 4 aluminium bakjes, 9cm doorsnede
Voor de balsamico uitjes:
• 6 stuks rode zilverui
• 2 dl balsamico azijn
• 2 dl olijfolie extra vierge
Voor de geitenkaasbeignets:
• 300 gram zachte geitenkaas (zonder korst)
• ½ flesje bruin bier
• 1 eidooier
• 100 gram bloem
• klein handje bloem, om te paneren
• peper en zout
Voor de pastinaak crème:
• 2 pastinaken
• volle melk
• klontje boter
• zout
Voor de garnering:
• paar takjes winterpostelein
• gebrande pompoenpitjes