Previous Page  13 / 28 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 13 / 28 Next Page
Page Background

| 13

Zó maak je

het klaar:

Tarte tatin:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak karamel

van de suiker door het met een druppel water en een drup-

pel azijn in een steelpan aan de kook te brengen. Zet het

vuur zacht en laat langzaam karamelliseren. Belangrijk is

om niet in de karamel te roeren, want dan komt er zuurstof

in. Als de karamel goudbruin is giet je het in de aluminium

bakjes. Strooi daar blaadjes tijm overheen en bedek de

karamellaag met de pompoenschijfjes, en breng die op

smaak met zout en peper. Steek de plakken bladerdeeg

uit, zo groot als het aluminium bakje en prik er met een

vork enkele kleine gaatjes in, zodat het bladerdeeg niet

gaat souffleren. Leg de bladerdeeg op de pompoen en

bak de tarte tatin af op 180 graden totdat het bladerdeeg

goudbruin en gaar is. Belangrijk: stort de tarte tatin meteen

uit de bakjes wanneer deze uit de oven komen.

Balsamico uitjes:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de uitjes in

zijn geheel op een bakplaat en pof ze in 10 minuten in de

oven. Snij het kontje eraf en druk het uitje uit zijn schil. Leg

de uitjes in de balsamico en de olijfolie.

Geitenkaasbeignets:

Maak een bierbeslag. Giet het bier in een kom, roer er de

eidooier door. Zeef de bloem en klop deze door het bier

met een garde. Breng het beslag op smaak met peper

en zout.

Rol van de geitenkaas balletjes van 25 gram. Rol deze

balletjes kort door de bloem, en haal ze daarna door het

beslag. Frituur de beignets in 1 minuut op 190 graden.

Pastinaak crème:

Schil de pastinaak en snij in plakken. Doe de pastinaak

in een pan, en zet deze net onder met de melk. Voeg

wat zout toe en breng aan de kook. Wanneer de stukjes

pastinaak gaar zijn, haal je deze uit het vocht en pureer

je ze. Voeg een klein klontje boter toe en eventueel wat

kookvocht om hem mooi glad te krijgen. Bewaar de puree

in een spuitzak op een warme plek.