

| 13
Zó maak je
het klaar:
Tarte tatin:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak karamel
van de suiker door het met een druppel water en een drup-
pel azijn in een steelpan aan de kook te brengen. Zet het
vuur zacht en laat langzaam karamelliseren. Belangrijk is
om niet in de karamel te roeren, want dan komt er zuurstof
in. Als de karamel goudbruin is giet je het in de aluminium
bakjes. Strooi daar blaadjes tijm overheen en bedek de
karamellaag met de pompoenschijfjes, en breng die op
smaak met zout en peper. Steek de plakken bladerdeeg
uit, zo groot als het aluminium bakje en prik er met een
vork enkele kleine gaatjes in, zodat het bladerdeeg niet
gaat souffleren. Leg de bladerdeeg op de pompoen en
bak de tarte tatin af op 180 graden totdat het bladerdeeg
goudbruin en gaar is. Belangrijk: stort de tarte tatin meteen
uit de bakjes wanneer deze uit de oven komen.
Balsamico uitjes:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de uitjes in
zijn geheel op een bakplaat en pof ze in 10 minuten in de
oven. Snij het kontje eraf en druk het uitje uit zijn schil. Leg
de uitjes in de balsamico en de olijfolie.
Geitenkaasbeignets:
Maak een bierbeslag. Giet het bier in een kom, roer er de
eidooier door. Zeef de bloem en klop deze door het bier
met een garde. Breng het beslag op smaak met peper
en zout.
Rol van de geitenkaas balletjes van 25 gram. Rol deze
balletjes kort door de bloem, en haal ze daarna door het
beslag. Frituur de beignets in 1 minuut op 190 graden.
Pastinaak crème:
Schil de pastinaak en snij in plakken. Doe de pastinaak
in een pan, en zet deze net onder met de melk. Voeg
wat zout toe en breng aan de kook. Wanneer de stukjes
pastinaak gaar zijn, haal je deze uit het vocht en pureer
je ze. Voeg een klein klontje boter toe en eventueel wat
kookvocht om hem mooi glad te krijgen. Bewaar de puree
in een spuitzak op een warme plek.