Background Image
Previous Page  19 / 28 Next Page
Basic version Information
Show Menu
Previous Page 19 / 28 Next Page
Page Background

Ingrediënten

(voor 4 personen):

• 600 gram (verse) strozzapreti (gedraaide pasta, letterlijk:

priesterwurgers)

• 150/200 gram taleggio-kaas

• 1 kleine ui

• een dozijn grote asperges

• een paar eetlepels melk

• geraspte Parmezaanse kaas

• olijfolie

• zout

• peper

Bereidingswijze asperges:

• Schil de onderste helft van de asperges en snij 1 cm van

de onderkant af.

• Breng water met zout aan de kook en blancheer de

groene asperges. (3 minuten knapperig, 5 minuten zacht

en gaar)

• Als de asperges klaar zijn kunt u de saus bereiden.

Bereidingswijze saus:

• Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui.

• Voeg de gekookte asperges, een paar eetlepels melk en

de taleggio-kaas toe.

• Voeg naar smaak een snufje zout en peper toe.

• Voeg tot slot een beetje geraspte Parmezaanse kaas toe.

• Laat het geheel zachtjes 5 minuten pruttelen.

Schep de pasta op het bord, giet de saus eroverheen en

maak het af met Parmezaanse kaas.

Wijntip: bij dit gerecht past een Casa Ripasso, een

krachtige, elegante, rode wijn.

| 19

Zelf verse strozzapreti maken:

• Meng 400 gram bloem, water en zout samen tot een

mooie gladde massa.


• Rol het deeg uit met de deegroller tot een dunne plak en

snij die in stroken van 3 cm breed en 30 cm lang.


• Pak een strook en rol het eerste stuk tussen je handpalmen

zodat de gedraaide vorm ontstaat. Breek nu het eerste

stukje af zodat je stukjes van zo’n 7 cm overhoudt: de

strozzapreti. Geef alle lapjes op deze manier een draai.

• Kook de pasta op het laatste moment, als de saus klaar is,

en zorg dat deze bijtgaar blijft.