Background Image
Previous Page  23 / 28 Next Page
Basic version Information
Show Menu
Previous Page 23 / 28 Next Page
Page Background

Espresso

De basis voor deze speciale koffiedranken is altijd

een espresso of lungo. Voor het beste resultaat en een

perfecte smaakbeleving is het belangrijk dat deze van

goede kwaliteit is en op de juiste wijze bereid. Let erop

dat de machine schoon is en goed staat afgesteld!

Melkschuim

Het beste kunt u volle melk gebruiken, omdat deze de

optimale verhouding bezit tussen eiwit en vet. Dit geeft

als eindresultaat een mooi glanzende, iets zoetige en

romige, zijdeachtige microfoam. Dat is melkschuim

zonder zichtbare belletjes.

Melkschuim maken gaat als volgt:

1. Gebruik altijd koude melk.

2. Schuim de melk in een schoon, roestvrijstalen stoom-

kannetje op tot een temperatuur van 37,5 graden.

3. Door het kannetje naar beneden te bewegen, ont-

staat er steeds meer schuim. U trekt de schuim als het

ware naar boven. Dit heet stretching.

4. Verhit de melk door tot 67,5 graden. Zorg dat tijdens

dit proces de melk blijft circuleren in het stoomkannetje.

5. Als de melk de juiste temperatuur heeft bereikt, stopt

u het schuimen en walst u

het melkschuim tot een

glanzend resultaat.

De presentatie

Voor een mooie presentatie

van deze koffiecreaties heeft u

nodig: een schotel, een lang

glas en een lange lepel.

| 23

Bereiding:

Benodigdheden:

• Espresso

• Volle melk voor

het melkschuim

• Chocoladecookie siroop

• Chocoladesaus

• American cookies

• Slagroom

1. Vul het glas met de chocoladecookie siroop.

2. Bereid het melkschuim en schenk het lange

glas voor de helft vol.

3. Na in het glas te zijn geschonken zal de melk naar

beneden gaan, terwijl het schuim omhoog komt.

Laat het geheel heel even rusten.

4. Bereid de espresso en schenk ‘m voorzichtig door

het melkschuim.

5. Garneer de koffie met slagroom en chocoladesaus

en maak het af met een American cookie.

Bereiding:

Benodigdheden:

• Espresso

• Volle melk voor

het melkschuim

• Kaneelpoeder

• Chai siroop

1. Vul het glas met chai siroop.

2. Bereid het melkschuim en schenk dit rustig in het glas.

3. Als de melk in het glas wordt geschonken, gebeurt het

volgende: de melk gaat naar beneden, het schuim

komt omhoog. Laat het geheel heel even rusten.

4. Bereid de espresso en schenk deze voorzichtig door

het melkschuim.

5. Doe als topping een streepje kaneelpoeder op

het schuim.

Kijk voor meer koffierecepten

op

www.segafredo.nl