Previous Page  11 / 28 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 11 / 28 Next Page
Page Background

| 11

‘Echt ons plekje!’

Stijn staat het allerliefst in de

keuken. Voordat zijn dag begint

vindt hij het heerlijk om even aan

de bar te zitten met een kopje

Segafredo espresso. Debbie haar

favoriete plek in het restaurant is

de bar. ‘Daar ben ik op

mijn best!’

De weg van droom naar werkelijkheid, hoe ging die?

Stijn: ‘Koken heb ik altijd leuk gevonden, tijdens mijn

opleiding merkte ik dat koken op hoog niveau me in het

bijzonder aantrok. Deze passie heeft mij op jonge leeftijd

al als chef in de keukens van verschillende restaurants

gebracht. Waaronder het Italiaanse Delano in Utrecht. De

dag dat ik daar mijn afscheidsfeest had maakte ik kennis

met Debbie, zij startte toen als assistent-bedrijfsleidster.’

Hoe maken twee mensen die elkaar nauwelijks

kenden gezamenlijk een droom waar?

Debbie: ’ Wij zijn beiden een lange tijd werkzaam

geweest voor dezelfde ondernemer. Hij heeft altijd

onthouden dat ik een keer heb gezegd dat ik het tof zou

vinden als mijn volgende stap een eigen zaak zou zijn.

Daar is hij - met de bulk ervaring die hij op horecagebied

heeft - op een zeker moment mee aan de slag gegaan en

bracht mij in contact met Stijn, die dezelfde droom had.

Nu zitten we hier. We hadden allebei niet verwacht dat

onze droom zó snel zou uitkomen.’

Zeegroen op de muren, mooie flessen achter de

bar en veel planten, is dat jullie stijl?

Debbie: ‘We wilden een huiselijk gevoel creëren en hebben

gekozen voor een Frans-Amerikaanse stijl. Dat zie je niet al-

leen terug in de inrichting van ons pand en de aankleding,

maar ook op de kaart met een combinatie tussen mooie,

seizoensgebonden gerechten en bijvoorbeeld wat Ameri-

kaans georiënteerde snacks. Verder hebben we een aantal

kenmerkende keuzes gemaakt. Zo wilden we bijvoorbeeld

geen herkenbare flessen achter de bar: liever een mooie

Nederlandse sinaasappel-vanillelikeur of een prachtige

Franse amandellikeur dan een standaard Amaretto.’

Wat kunnen gasten verwachten

bij een bezoek aan Luc.?

Stijn: ‘Onze kracht ligt in het verrassen van mensen.

Dat doen we met een heel mooi opgemaakt bord, met

gerechten die super smaken en een leuke dame in de

bediening die ook nog eens wat extra vertelt over de

seizoens- en streekgebonden producten.’

Debbie: ‘We krijgen heel toffe reacties van de mensen.

Het feit dat mensen besluiten bij óns te komen eten maakt

ons nederig. We voelen ons door de komst van iedere

gast vereerd en zijn blij met hun waardering. Daar willen

we ze voor bedanken door enthousiast en goed voor ze

te zorgen tijdens hun bezoek.’

Is het bij jullie uitgebreid dineren of d’r in en d’r uit?

Stijn: ‘Bij ons kan het allebei want we hebben een

dynamische menukaart. Eén van de redenen daarvoor is

dat ons restaurant vlak bij Tivoli Vredenburg ligt. Dat maakt

dat sommige mensen gewoon even snel een hapje willen

eten voordat zij naar een concert of theatervoorstelling

gaan. En dat anderen mensen - die wel ruim(er) in hun tijd

zitten - kunnen kiezen uit een drie of vier-gangenmenu. De

koks en ik maken hoe dan ook de meest mooie culinaire

verrassingen voor je klaar.’

Kan ik ook voor alleen een kopje koffie

bij Luc. terecht?

Stijn: ’Jazeker kan dat, eventueel met een lekker taartje

erbij! De keuze voor de koffie die wij schenken hebben

wij uiterst zorgvuldig gemaakt. De smaak maar ook de

afkomst van de koffie was voor ons heel belangrijk, we

wilden een verantwoorde en biologische koffie. Het

bleek dat de Alleanza van Segafredo - met het Rainforest

Alliance keurmerk - het beste bij ons past.’