| 11
‘Echt ons plekje!’
Stijn staat het allerliefst in de
keuken. Voordat zijn dag begint
vindt hij het heerlijk om even aan
de bar te zitten met een kopje
Segafredo espresso. Debbie haar
favoriete plek in het restaurant is
de bar. ‘Daar ben ik op
mijn best!’
De weg van droom naar werkelijkheid, hoe ging die?
Stijn: ‘Koken heb ik altijd leuk gevonden, tijdens mijn
opleiding merkte ik dat koken op hoog niveau me in het
bijzonder aantrok. Deze passie heeft mij op jonge leeftijd
al als chef in de keukens van verschillende restaurants
gebracht. Waaronder het Italiaanse Delano in Utrecht. De
dag dat ik daar mijn afscheidsfeest had maakte ik kennis
met Debbie, zij startte toen als assistent-bedrijfsleidster.’
Hoe maken twee mensen die elkaar nauwelijks
kenden gezamenlijk een droom waar?
Debbie: ’ Wij zijn beiden een lange tijd werkzaam
geweest voor dezelfde ondernemer. Hij heeft altijd
onthouden dat ik een keer heb gezegd dat ik het tof zou
vinden als mijn volgende stap een eigen zaak zou zijn.
Daar is hij - met de bulk ervaring die hij op horecagebied
heeft - op een zeker moment mee aan de slag gegaan en
bracht mij in contact met Stijn, die dezelfde droom had.
Nu zitten we hier. We hadden allebei niet verwacht dat
onze droom zó snel zou uitkomen.’
Zeegroen op de muren, mooie flessen achter de
bar en veel planten, is dat jullie stijl?
Debbie: ‘We wilden een huiselijk gevoel creëren en hebben
gekozen voor een Frans-Amerikaanse stijl. Dat zie je niet al-
leen terug in de inrichting van ons pand en de aankleding,
maar ook op de kaart met een combinatie tussen mooie,
seizoensgebonden gerechten en bijvoorbeeld wat Ameri-
kaans georiënteerde snacks. Verder hebben we een aantal
kenmerkende keuzes gemaakt. Zo wilden we bijvoorbeeld
geen herkenbare flessen achter de bar: liever een mooie
Nederlandse sinaasappel-vanillelikeur of een prachtige
Franse amandellikeur dan een standaard Amaretto.’
Wat kunnen gasten verwachten
bij een bezoek aan Luc.?
Stijn: ‘Onze kracht ligt in het verrassen van mensen.
Dat doen we met een heel mooi opgemaakt bord, met
gerechten die super smaken en een leuke dame in de
bediening die ook nog eens wat extra vertelt over de
seizoens- en streekgebonden producten.’
Debbie: ‘We krijgen heel toffe reacties van de mensen.
Het feit dat mensen besluiten bij óns te komen eten maakt
ons nederig. We voelen ons door de komst van iedere
gast vereerd en zijn blij met hun waardering. Daar willen
we ze voor bedanken door enthousiast en goed voor ze
te zorgen tijdens hun bezoek.’
Is het bij jullie uitgebreid dineren of d’r in en d’r uit?
Stijn: ‘Bij ons kan het allebei want we hebben een
dynamische menukaart. Eén van de redenen daarvoor is
dat ons restaurant vlak bij Tivoli Vredenburg ligt. Dat maakt
dat sommige mensen gewoon even snel een hapje willen
eten voordat zij naar een concert of theatervoorstelling
gaan. En dat anderen mensen - die wel ruim(er) in hun tijd
zitten - kunnen kiezen uit een drie of vier-gangenmenu. De
koks en ik maken hoe dan ook de meest mooie culinaire
verrassingen voor je klaar.’
Kan ik ook voor alleen een kopje koffie
bij Luc. terecht?
Stijn: ’Jazeker kan dat, eventueel met een lekker taartje
erbij! De keuze voor de koffie die wij schenken hebben
wij uiterst zorgvuldig gemaakt. De smaak maar ook de
afkomst van de koffie was voor ons heel belangrijk, we
wilden een verantwoorde en biologische koffie. Het
bleek dat de Alleanza van Segafredo - met het Rainforest
Alliance keurmerk - het beste bij ons past.’