Previous Page  22 / 28 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 22 / 28 Next Page
Page Background

22 |

Hoe maak

ik (thuis)

lekkere

koffie?

De techniek om lekkere koffie te maken is niet moeilijk,

je moet alleen even weten hoe! Daarom geeft onze

Segafredo barista John Everts je tips over hoe je de

lekkerste koffie zet.

Tip1

– Leer je machine kennen

Dat doe je door toch even de handleiding erbij te pakken en te

experimenteren met de machine, tot je de voor jou perfecte instellingen

hebt gevonden. Zo leer je de basis over wat jouw machine met je

koffie(bonen) doet en welk effect dat heeft op de smaak.

Tip2

– Houd je machine schoon

Je koffiebonen kunnen nog zo goed en lekker zijn, als je de

machine niet juist onderhoudt gaat het mis met de smaak van

je kop koffie. Werk daarom altijd met schoon materiaal: het

apparaat, het maalhuis en de schijven.

Tip3

– Gebruik je losse koffiebonen?

Bepaal eerst de maalgraad voordat je de doorlooptijd instelt en dan

pas de dosering. Dus: voor één kop koffie gebruik je rond de 7

gram koffie (echt even afwegen) met een grof tot fijne maalgraad. De

doorlooptijd van je koffie is dan zo’n 20 tot 30 seconden.