

22 |
Hoe maak
ik (thuis)
lekkere
koffie?
De techniek om lekkere koffie te maken is niet moeilijk,
je moet alleen even weten hoe! Daarom geeft onze
Segafredo barista John Everts je tips over hoe je de
lekkerste koffie zet.
Tip1
– Leer je machine kennen
Dat doe je door toch even de handleiding erbij te pakken en te
experimenteren met de machine, tot je de voor jou perfecte instellingen
hebt gevonden. Zo leer je de basis over wat jouw machine met je
koffie(bonen) doet en welk effect dat heeft op de smaak.
Tip2
– Houd je machine schoon
Je koffiebonen kunnen nog zo goed en lekker zijn, als je de
machine niet juist onderhoudt gaat het mis met de smaak van
je kop koffie. Werk daarom altijd met schoon materiaal: het
apparaat, het maalhuis en de schijven.
Tip3
– Gebruik je losse koffiebonen?
Bepaal eerst de maalgraad voordat je de doorlooptijd instelt en dan
pas de dosering. Dus: voor één kop koffie gebruik je rond de 7
gram koffie (echt even afwegen) met een grof tot fijne maalgraad. De
doorlooptijd van je koffie is dan zo’n 20 tot 30 seconden.