

Koffiemarkt
Ruim een derde van de in Nederland bestelde koffies is een
melkkoffie, bijvoorbeeld een cappuccino of latte Machiatto.
En die markt groeit nog steeds. Niet alleen de kwaliteitskoffie
is essentieel, maar ook de kwaliteit van het melkschuim. Het
melkschuim moet van constante (goede) kwaliteit zijn. Goede
melk kan immers een slechte koffie niet goed maken maar slechte
melk kan een goede koffie wel verpesten. Horecaondernemers
worden geconfronteerd met steeds sterkere concurrentie en
kritische gasten. Optimale kwaliteit gecombineerd met snelheid
is voor horecaondernemers essentieel. Vooral op piekmomenten
is het de uitdaging om kwalitatief goede melkkoffies te serveren
in een heel korte tijd.
Lattiz is de oplossing
Lattiz levert een eenvoudige methode om heel snel melkkoffies
met schuim van barista-kwaliteit te maken. Met Lattiz kan elke
horecamedewerker of barista een goede cappuccino of latte
Machiatto maken. En dat met een snelheid van zes koppen per
minuut. Lattiz beschikt bovendien over de ideale samenstelling van
eiwit en vet voor een constante hoogwaardige baristakwaliteit.’
De kwaliteit mag nooit ten koste gaan van de snelheid
Bij Happerij Tapperij in Amersfoort wordt dagelijks gebruik gemaakt van de Lattiz. Eigenaar Rolf van As
vertelt enthousiast over zijn ervaringen met de machine.
“Met een team van 40 mensen is het belangrijk dat we op drukke dagen 300 tot 400 koppen koffie
van constante kwaliteit serveren. De Lattiz stelt ons in staat om snel een geweldige cappuccino of latte
macchiato neer te zetten zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Het schuim van de Lattiz wordt zelfs
gebruikt voor de creatie van Latte Art door onze getrainde barista’s.”
| 27