

Dit heb je nodig
Voor 4 personen
Ingrediënten
• 4 kwartels (vraag de poelier of hij ze voor je uitbeent)
• 1 granaatappel
• 200 gram chorizo, in één stuk
• 8 blaadjes munt
• 30 ml sherry-azijn
• 90 ml olijfolie
Zo maak je het klaar
• Rook de 4 kwartels ongeveer 5 á 8 minuten in
de rookoven.
• Laat de kwartels even afkoelen.
• Bereid intussen vast de dressing voor. Snijd de chorizo
in heel kleine blokjes en bak ze kort in een koekenpan.
• Laat de chorizo afkoelen en voeg dan sherry-azijn en
extra vierge olijfolie toe.
• Snij 8 blaadjes munt in julienne reepjes en voeg deze
toe aan de chorizo.
• Eventueel op smaak maken met wat zout en peper.
• Maak de granaatappels schoon. Haal de pitjes er
zorgvuldig uit en bewaar ze koel.
Zo presenteer je ’t mooi op je bord
• Bak nu de kwartels in ongeveer 5 minuten mooi bruin
in een klein beetje olijfolie en voeg de chorizodressing
toe. Haal de pan van het vuur en laat de dressing
intrekken in de kwartels. Laat dit alles ongeveer 1
minuut rusten.
• Dien de kwartels op een warm bord op (één per
bord) en schenk er een beetje chorizodressing over.
Tenslotte nog een paar granaatpitjes voor de extra
bite en muntblaadje ter decoratie. Buon appetito!
In dit recept wordt gebruik gemaakt van een rookoven.
Je culinaire hart gaat sneller kloppen met de rookoven,
braadslede en stoomoven in één. Rook, pocheer of grill
ingrediënten voor de lekkerste gerechten. Geef vis, vlees,
groenten en kaas die unieke volle en zachte rooksmaak
met je favoriete rookmot. De rookovens van Camerons
zijn een echte aanwinst voor de enthousiaste thuiskok en
bovendien een goed betaalbare oplossing.
Je koopt de Camerons rookovens bij de specialistisch kookwinkels maar ook online bij
Fonq, bol.com en Cook&Co.
| 17