Previous Page  17 / 28 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 17 / 28 Next Page
Page Background

Dit heb je nodig

Voor 4 personen

Ingrediënten

• 4 kwartels (vraag de poelier of hij ze voor je uitbeent)

• 1 granaatappel

• 200 gram chorizo, in één stuk

• 8 blaadjes munt

• 30 ml sherry-azijn

• 90 ml olijfolie

Zo maak je het klaar

• Rook de 4 kwartels ongeveer 5 á 8 minuten in

de rookoven.

• Laat de kwartels even afkoelen.

• Bereid intussen vast de dressing voor. Snijd de chorizo

in heel kleine blokjes en bak ze kort in een koekenpan.

• Laat de chorizo afkoelen en voeg dan sherry-azijn en

extra vierge olijfolie toe.

• Snij 8 blaadjes munt in julienne reepjes en voeg deze

toe aan de chorizo.

• Eventueel op smaak maken met wat zout en peper.

• Maak de granaatappels schoon. Haal de pitjes er

zorgvuldig uit en bewaar ze koel.

Zo presenteer je ’t mooi op je bord

• Bak nu de kwartels in ongeveer 5 minuten mooi bruin

in een klein beetje olijfolie en voeg de chorizodressing

toe. Haal de pan van het vuur en laat de dressing

intrekken in de kwartels. Laat dit alles ongeveer 1

minuut rusten.

• Dien de kwartels op een warm bord op (één per

bord) en schenk er een beetje chorizodressing over.

Tenslotte nog een paar granaatpitjes voor de extra

bite en muntblaadje ter decoratie. Buon appetito!

In dit recept wordt gebruik gemaakt van een rookoven.

Je culinaire hart gaat sneller kloppen met de rookoven,

braadslede en stoomoven in één. Rook, pocheer of grill

ingrediënten voor de lekkerste gerechten. Geef vis, vlees,

groenten en kaas die unieke volle en zachte rooksmaak

met je favoriete rookmot. De rookovens van Camerons

zijn een echte aanwinst voor de enthousiaste thuiskok en

bovendien een goed betaalbare oplossing.

Je koopt de Camerons rookovens bij de specialistisch kookwinkels maar ook online bij

Fonq, bol.com en Cook&Co.

| 17