Previous Page  23 / 28 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 23 / 28 Next Page
Page Background

| 23

Als je kiest voor gebrande koffiebonen, koop er dan niet te veel tegelijk van in, maar haal – om de smaak zo lang

mogelijk te behouden – liever wat vaker een kleinere hoeveelheid in huis of verdeel en bewaar de bonen in porties.

Je kunt de koffiebonen het best als volgt bewaren:

• Korter dan een week

Water en zuurstof zijn funest voor je koffiebonen. Bewaar ze daarom goed afgesloten in de orginele zak. Zet deze

op een donkere plaats. Belangrijk is om de bonen uit de buurt van andere sterk geurende producten te houden en

ze pas vlak voordat je een kop koffie wilt te malen.

• Langer dan een week

Als het echt moet bewaar je koffiebonen goed afgesloten in de vriezer. Er mag geen vocht of condens in contact

komen met de bonen. Een goed afgesloten grotere hoeveelheid mag langzaam op kamertempratuur komen maar

moet wel nog dezelfde dag worden gebruikt. Opnieuw invriezen is niet mogelijk.

BEWAAR JE KOFFIEBONEN

DONKER EN DROOG

Tip

Heb je een vraag aan John over jouw koffie(machine)?

Stel ‘m gerust op

facebook.com/segafredoNL.