| 21
leegstaand gebouw was aan de leisure-boulevard in
Kerkrade en toen liet het idee ons niet meer los. We
hebben flink over de mogelijkheden gebrainstormd en
zijn zéker niet over één nacht ijs gegaan.”
Rob: “Gelukkig hebben we allebei een enorme drive om
succesvol te zijn. Dat – in combinatie met onze gedegen
voorbereidingen – is de basis geweest van de Powerarea
zoals die er nu staat. De regio Zuid-Limburg ontwikkelt
zich steeds meer als ‘leisure’ regio, waar mensen naartoe
komen om leuke dingen te doen. Er was al een heleboel
in die richting maar er miste nog iets… Met de komst
van ons kartcentrum hebben we het leisure aanbod
nog completer gemaakt. Dat Limburger Max Verstappen
het zo goed doet in de Formule 1 draagt natuurlijk ook
een steentje bij aan de populariteit van het karten. We
hebben één kinderkart met nummer 33 (het nummer
van Max) die door veel vaders gevraagd wordt om hun
kind rondjes in te laten rijden.”
Jaron: “Omdat de Powerarea in een voormalig tuincentrum
zit, hebben we te maken met een enorme hoeveelheid
glas om ons heen. Dat maakt dat het racen een extra
dimensie krijgt. We hebben ons best gedaan om het
industriële karakter van het pand uit te lichten en door
middel van verschillende houtsoorten de historie door te
laten schijnen. Daarbij is bovendien in de aankleding
gebruik gemaakt van rubber en zand, wat weer heel
goed past bij de racerij.”
Rob: “Dat we in de Powerarea gekozen hebben voor
Segafredo koffie is eigenlijk heel logisch. Er is een
natuurlijke link met de racerij doordat Segafredo sponsor
is van het McLaren F1 team. Als je bij ons binnenkomt
word je meteen verrast door een enorme visual van 7 bij
3 meter, met de afbeelding van een Segafredo formule 1
wagen. Een echte eyecatcher in onze zaak die vanuit alle
kanten goed te zien is en een scheiding vormt tussen de
horeca- en het activiteitengedeelte. Doordat dat doek er
hangt vragen mensen nieuwsgierig om de ‘winners cup’”
Jaron: “Wij zitten met de Powerarea dicht tegen de Duitse
grens aan, het drielandengebied. Dat wij Segafredo koffie
serveren, weten vooral onze Duitse gasten te waarderen,
zij komen er speciaal voor naar ons toe! Segafredo – en
met name Sales Barista Evert Bakker – heeft ons enorm
ondersteund bij de start. De vakkennis, bereidwilligheid
en passie waarmee zij ons hebben geadviseerd, maakte
voor ons het verschil. Binnenkort hebben wij weer een
barista-training om ons personeel technisch op te leiden
om de beste kop koffie te maken voor onze klanten.”