Previous Page  22 / 28 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 22 / 28 Next Page
Page Background

DE KOFFIE-EXPERT GEEFT TIPS – DEEL 2

In deel 1 van ‘De koffie-expert geeft tips’ heb je kunnen lezen hoe

belangrijk het is om een goede koffiemachine te hebben, deze altijd

schoon te houden en hoe je losse koffiebonen gebruikt. Segafredo barista

John Everts geeft je deze keer twee nieuwe tips, zodat je

(ook thuis) de lekkerste koffie zet.

22 |

Kies bonen uit op basis van smaak: houd je van chocolade en noten, met amandelachtige smaken, donker gebrande bonen

of ben je meer van de frisse fruitige tonen, medium gebrand? Probeer de verschillende soorten bonen die er zijn. Bedenk

wel, eenzelfde soort boon uit een ander land of anders gebrand, smaakt toch weer anders. Experimenteer met temperatuur,

doorlooptijd, hoeveelheid koffie (grammage) en maalgraad tot je de voor jouw perfecte combinatie te pakken hebt!

Welke koffie past bij jou?

• Hou je van een zachte lungo? Kies dan voor een 100% premium melange van bijvoorbeeld

Segafredo Selezione Crema.

• Wil je een iets pittiger kopje espresso, overweeg dan Segafredo Casa.

• Voor cappuccino gebruik je het best een melange met circa 80% Arabica en 20% Robusta koffiebonen.

Bijvoorbeeld de Segafredo Intermezzo of Segafredo Casa (voor een meer pittige cappuccino).

• Perfect voor zowel espresso als cappuccino is de Segafredo Casa. Speel in dit geval met de maalgraad

en doorlooptijd voor de optimale smaken.

KIES DE BOON DIE BIJ

JOU(WMACHINE) PAST

Tip