Previous Page  25 / 28 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 25 / 28 Next Page
Page Background

| 25

Het is een kwestie

van geduld

Zodra je de

percolator

op het

vuur zet

(tegenwoordig

zijn er ook modellen

die op elektra kunnen),

warmt het water onder in

de kan op. Wanneer het

water bijna kookt, stuwt

de druk het water via een hol

pijpje naar boven. Het water

gaat door de druk door de

gemalen koffie naar boven

en zo komt de koffiearo-

ma vrij. Het zetten van zes

kopjes koffie kost je tussen

de 8 en 10 minuten –

vandaar de term ‘slow

koffie’. Het vraagt dus

wat geduld en oefe-

ning. Het is belangrijk

te spelen met de tempratuur

zodra het water kookt. Laat je het water

op vol vermogen doorkoken, dan krijg je vlakke zure

koffie. Temper de hoogte van het gas doseer de druk

waarmee het water door de koffie gaat voor een mooie

volle smaak.

Welke koffie gebruik je voor de percolator?

De Segafredo Casa gemalen koffie leent zich

heel goed voor koffiezetten met de perco-

lator. Deze

medium

maling

is spe-

ciaal

ontwik-

keld om

thuis te

kunnen

genieten

van de

geur en

smaak van

de espresso

die je in een bar

drinkt. Je kunt ook kiezen om

zelf je koffiebonen te malen.

In dat geval zijn zowel de

bonen van Segafredo

Intermezzo of Casa zeer

geschikt. Zelf malen stelt je

in staat om te spelen met de

maalgraad voor de echte

finesses. Je hebt voor niet al te

veel geld een koffiemolen in huis.

Voor de echte koffieliefhebber een must!

‘Slow kofFie

(zetten) is

weer hip’

GAS D’ROP!

In de jaren ’50 en ’60 zag je ‘m in bijna elk huishouden: de percolator. Een aluminiumkleurig potje

op het gasfornuis, dat zachtjes en langzaam koffie pruttelt. Oude tijden herleven en steeds meer

mensen laten het snelfilter koffiezetapparaat staan om weer te kiezen voor deze ouderwetse manier

van koffiezetten. Het ‘pruttelpotje’ is terug!